Politiets jurister skal se på, hvorvidt en 72-årig kvinde fra Horsens skal sigtes for unødig magtanvendelse over for en indbrudstyv, der var brudt ind i hendes lejlighed.

Da 72-årige Esther Wind onsdag eftermiddag overraskede en noget yngre indbrudstyv i hendes lejlighed på 3. sal i Gl. Jernbanegade i Horsens, ville hun i første omgang holde tyven hen, så politiet kunne anholde ham.

Læs også:

Men da den 48-årige mand prøvede at flygte, opstod der tumult, hvor den ældre kvinde flere gange slog tyveknægten med de krykker, som manden havde med sig. Hun fik selv et slag i hovedet over venstre øje.

Indbrudstyven tog til sidst flugten ud af lejligheden, ud på svalegangen, hvor han hoppede over gelænderet. Selvom Esther Wind forsøgte at holde fast den hængende tyv, faldt han ned og brækkede foden.

Læs også:

Nu risikerer den ældre kvinde at blive sigtet for unødig magtanvendelse.

»Det er op til politiets jurister at vurdere, om kvindens indgriben svarede til faren i den pågældende situation, eller om der er tale om overdreven magtanvendelse. Det er ikke noget, jeg vil udtale mig om, og hvis vi har brug for at snakke med kvinden igen, så vil vi i hvert fald ikke melde det ud i pressen, men i stedet tale direkte med hende,« siger Peter Thaysen, leder af lokalpolitiet i Horsens.

Læs også:

Esther Wind er fortørnet over, at hun kan ende med en sigtelse.

»Det forstår jeg ikke en pind af - det er da mig, der er offeret,« mener hun.