En 66-årig mand er sigtet for forsøg på manddrab, efter at han natten til lørdag skød en 26-årig mand, som han mente var en indbrudstyv.

Da en 66-årig mand opdagede en person ude foran sit hjem i Birkerød natten til lørdag, tog han affære og hev sit jagtgevær frem. Han frygtede, at den fremmede skikkelse i haven var en indbrudstyv.

»Han vågner ved noget puslen i baghaven, og han har jagttegn, så han tager sit jagtgevær og går ned til bagdøren, hvor han hører puslen. Han kan se en silhuet uden for døren, og han er så bange, at han afgiver et skud gennem en lukket dør. På den anden side står en 26-årig mand fra Helsinge, som blev ramt,« siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Steffen Østergård.

Den 26-årige blev hårdt såret af skuddet. Politiet ved endnu ikke, om han var en indbrudstyv, som den 66-årige frygtede.

»Den 26-årige er overført til Rigshospitalet, og hans tilstand er kritisk. Vi har ikke kunnet tale med ham endnu. Efterforskningen er stadig i gang, så vi kan fastslå hans færden, og hvorfor han lige præcis var i haven,« siger Steffen Østergård.

Den ældre mand ringede selv til politiet efter episoden. Han er nu sigtet for forsøg på manddrab og bliver fremstillet i grundlovsforhør senere lørdag.