Omkring 90 personer er torsdag blevet afskediget fra Rigspolitiet. Nogle af de ansatte er frivilligt fratrådt.

Civilt ansatte ved Rigspolitiet har torsdag været indkaldt til møde om, hvorvidt de skulle fyres eller ej. Der var lagt op til omkring 90 afskedigelser, der skal frigøre 45 millioner kroner.

Pengene skal være med til at styrke Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), der i daglig tale bedst er kendt som Bagmandspolitiet.

Det skriver DR.

- 64 civilansatte har i dag fået et varsel om afskedigelse hos Rigspolitiet. I forhold til de udmeldte cirka 90 afskedigelser skal tallet ses i sammenhæng med en række frivillige fratrædelser, lyder det i et skriftligt svar fra Rigspolitiets kommunikationsafdeling til DR.

Civilt ansatte i dansk politi er medarbejdere, der ikke er politifolk. Det kan blandt andet være kontoransatte, ledere, konsulenter og akademikere.

Kommunikationsafdelingen ønsker ikke at oplyse, hvordan fordelingen af de afskedigede ansatte er, eller hvad den organisatoriske betydning bliver. Det skal først meldes ud internt.

Lars Petersen, der er chefkonsulent i Djøfs afdeling for Løn og Vilkår, fortæller, at blandt dagens fyringer tilhører omtrent 33 medlemmer en akademisk fagforening.

- De civilt ansatte har været noget overraskede. Det gælder især dem, der sidder med politiefterforskningen, som man egentlig ønsker at styrke, siger han til DR.

Akademikere i politiet, som arbejder med politiefterforskning, kan eksempelvis være nogle, der hjælper ved Nationalt Cyber Crime Center (NC3).

Den afdeling arbejder med at opklare blandt andet sager om cyberspionage, økonomisk kriminalitet og krænkelser af børn på nettet.

Rigspolitiet kom i januar med en spareplan, og i den fremgik det, at der var planer om at slanke politimyndigheden med 240 årsværk i løbet af 2020.

I løbet af året skal altså yderligere cirka 150 årsværk skæres væk. Besparelserne kommer ifølge DR også til at berøre de enkelte politikredse samt Politiskolen.

/ritzau/