Den 59-årige mand IJH, som torsdag eftermiddag blev udsat for et særdeles groft og voldeligt overfald nær ved stisystemerne i Odense-bydelen Vollsmose, befinder sig stadig i kunstigt koma og er fortsat i kritisk tilstand.

Det oplyser Jack Liedecke, vicepolitikommissær ved Fyns Politi og efterforskningsleder i den uhyggeligt sag.

- Han bliver stadig holdt i kunstigt koma under opsyn af læger på Odense Universitetshospital. Lægerne siger, at hans tal er blevet lidt bedre. Men hans tilstand er endnu ikke til, at han er blevet vækket af komaen. Det vil ske på et tidspunkt, men det vurderer lægerne altså stadig er for tidligt, siger Jack Liedecke til bt.dk.

Den vellidte IJH, der til daglig arbejder som medhjælper i en børnehave i Odense, var torsdag eftermiddag som så ofte før ude at gå tur for at lufte sin genbos puddelhund, da han blev passet op af tre teenagere, der overfaldt ham og frarøvede ham en del af af hans ejendele.

Alle tre teenagere, to arabere og en somalier, blev lørdag i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Svendborg varetægtsfængslet i fire uger og er på grund af deres unge alder blevet varetægtsfængslet i surrogat på en sikret ungdomsinstitution.Trods dét at de tre kun er henholdsvis 15 og 16 år, er de allerede kendt af politiet fra tidligere sager.

Bt.dk har talt med flere naboer og genboer på den idylliske Sune Ebbesøns Vænge, hvor IJH bor, og hvor alle kender hinanden. Det lille lukkede vænge ligger tæt op ad stisystemerne ved Vollsmose men næsten to kilometer fra de store bebyggelser i bydelen. Og cirka halvanden kilometer fra gerningsstedet, hvor IJH blev udsat for det uhyggelige overfald.

- Det er fuldstændig meningsløst, hvad der er sket. I har boet her på vejen vel i omkring 30 år, og han er en mand, som hilser og snakker med alle, så alle ved, hvem han er. Han er den mest hjælpsomme, man kan forestille sig, og vi håber bare sådan på, at han klarer den, siger Birthe Jensen til bt.dk.