En 59-årig mand bliver tiltalt efter en omfattende efterforskning af Nordsjællands Politi for at have lokket nøgenbilleder ud af andre personer på nettet samt for at få personer til at onanere for ham på videochat online. Manden er tiltalt i mere end 300 tilfælde.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Efterforskningen i sagen, der begyndte tilbage i 2014, omfatter mere end 100.000 'chatkorrespondancer', hvor han dagligt skal have chattet med piger og drenge på sociale medier. Det skriver politiet i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen skriver Nordsjællands Politi om den 59-åriges formodede fremgangsmåde:

'Han har brugt forskellige profiler, hvor han – alt efter samtalepartnerens køn – har udgivet sig for at være en ca. 15-årig dreng eller pige. Her er det lykkedes ham at overtale den person, han chattede med, til at tage tøjet af og i flere tilfælde foretage seksuelle handlinger. Den 59-årige har optaget disse handlinger uden, at de forurettede var klar over det og dermed også uden at have fået samtykke til optagelserne.'

I sagen er der 104 forurettede personer - de er i en stor aldersgruppe fra helt ned til otte år og helt op til 62 år. Størstedelen af de forurettede er ifølge politiet mindreårige.

»Det er én af de mest omfattende sager, som jeg har set, siger politikommissær Henrik Gunst,« leder af Nordsjællands Politis efterforskningsafdeling for personfarlig kriminalitet i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser desuden, at man har været i kontakt med flere personer, som den 59-årige mand har delt materialet med. Samtidig skriver politiet, at der er 29 forurettede, som de ikke har kunnet identificere på nuværende tidspunkt.

»Der er ingen undskyldning for de forhold, som er begået. Men sådan en sag understreger endnu en gang, hvor vigtigt det er, at forældre hjælper deres børn til sikker adfærd på de sociale medier og jævnligt taler med deres børn om, hvad de laver og hvem de har kontakt til,« siger Henrik Gunst.

I pressemeddelelsen oplyses det, at den 59-årige har 'erkendt størstedelen af forholdene'. Andre forhold har han erkendt 'delvist'.