En 55-årig mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det er politiets opfattelse, at manden har voldtaget sin 15-årige datter, mens hun sov.

Det skriver Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, hvorfor offentligheden ikke har adgang til at høre mandens forklaring i retten.

Til gengæld kan offentligheden få indsigt i, hvad den 55-årige er sigtet for.

Linette Lysgaard, som er senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at manden ud over voldtægt er sigtet for at have haft samleje med en slægtning i nedstigende linje.

- Selve voldtægten består i, at han har skaffet sig samleje med hende i en situation, hvor hun på grund af dyb søvn befandt sig i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig samlejet, siger hun.

Politiet har endnu ikke været i stand til at fastslå helt konkret, hvornår voldtægten er fundet sted.

Men da voldtægten resulterede i en graviditet hos datteren, har det været muligt for politiet ud fra fosterets alder at anslå, hvornår hændelsen har fundet sted.

- Voldtægten medførte, at pigen blev gravid. Det har været de senere undersøgelser af fosterets alder, der fastslået, hvilket tidsrum det her samleje har fundet sted, siger Linette Lysgaard.

På grund af de lukkede døre, er det ikke muligt at få indsigt i, hvordan manden har forklaret sig.

Linette Lysgaard oplyser dog, at manden erkender samlejet, men nægter, at der skulle være tale om voldtægt.

Han kærede ikke rettens kendelse om varetægtsfængsling og kommer derfor til at sidde varetægtsfængslet umiddelbart til den 31. august, mens politiet efterforsker sagen nærmere og laver tekniske undersøgelser.