I forbindelse med en ny-nazistisk koncert i Hundige blev 54 unge, overvejende 2 .generations indvandrer-drenge lørdag eftermiddag anholdt uden for ny-nazisternes hovedkvarter i Hundige. Politiet betegner det som præventive anholdelser. Ved 19-tiden var roen faldet over området og aktivisterne på vej hjem.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Alle 54 blevet ved 16:30-tiden anholdt præventivt før det kom til konfrontation med ny-nazisterne. De havde taget opstilling uden for nazi-hovedkvarteret, og da de ikke fulgte politiets anvisninger, skred man altså til præventive anholdelser. Flere af de anholdte er under 18 år.

Politiet er i øjeblikket massivt til stede i området og har bl.a. indsat hundepatruljer for at forhindre konfrontationer.

- Vi har rigtig mange folk dernede for at signalere, at der ikke kommer noget ud af at forsøge ballade, og foreløbig er gemytterne dæmpet ovenpå anholdelserne, siger den centrale vagtleder ved Midt- og Vestsjællands politi til bt.dk.

Senest nærmede en gruppe anti-facister sig nazi-hovedkvarteret, men deres fremrykning blev standset, da politiet affyrede flere tåregas-granater.

Kort før klokken 18 lykkedes det en flok på 6-8 anti-facistiske demonstranter at trænge helt frem til hegnet uden om naziternes bygning. De blev dog mødt af en regn af flasker og andet kasteskyts inde fra grunden og flygtede ind i nærliggende haver.

Kampklædt politi var da ankommet til området på Godsvej i Greve og politiet holdt mod 100 autonome antifacister væk fra nazisternes hovedkvarter.

Ved 19-tiden havde antifacisterne dog spredt sig og meldingen fra politiet var, at er er helt roligt i området. De anholdte unge er kørt bort i gule Arriva-busser og betjente fra Københavns politi eskorterer de autonome tilbage til København i S-toget.