Lyt til artiklen

Sigtelserne er skærpet mod en 54-årig dansk mand, der i sidste uge blev anholdt og fængslet i Filippinerne.  Nu er manden sigtet for voldtægt og kan risikere en fængselsstraf på livstid, oplyser den offentlige anklagers kontor til BT.

Den 54-årige dansker blev anholdt tidligt tirsdag morgen i sin lejlighed, mens han var i gang med et sex-misbruge to piger 11 og 12 år. Pigerne havde han hentet fra deres hjem sammen med en kvindelig alfons og formentlig betalt forældrene for brug af pigerne. Dette er ikke usædvanligt blandt de mest fattige lande som Filippinerne.

LÆS OGSÅ

En tredje pige – også en 12-årig – havde set danskeren og alfonsen sammen med de to piger og fik fortalt politiet, hvad der foregik. Hun er selv tidligere blevet misbrugt af den 54-årige.

I første omgang var manden sigtet for menneskehandel  samt misbrug af børn. Den tredje sigtelse om seksuel omgang med mindreårige er nu skærpet til en sigtelse for voldtægt.

Danskeren sidder nu fængslet i Cebu Provincial Detention and Rehabilitation Center uden mulighed for kaution. Det er et topsikret fængsel med plads til 1600 særligt farlige fanger. Her skal han blive siddende indtil sagen kommer for retten den 23. februar.