Fabrikkens indehaver og politiet advarer mod at affyre bomberne, da de er meget kraftige og kun bør håndteres af professionelle.
Fabrikkens indehaver og politiet advarer mod at affyre bomberne, da de er meget kraftige og kun bør håndteres af professionelle. Foto: Privatfoto

Ejeren af en lollandsk fyrværkerifabrik advarer alle mod at komme i nærheden af de mere end 500 bomber, der i nat blev stjålet fra virksomheden.

Flere end 500 kraftige bomber blev natten til lørdag stjålet fra fyrværkerifabrikken Nordlys på Lolland. Der er tale om såkaldte luftbomber, som er beregnet til professionelle fyrværkerishows, så fabrikkens indehaver, Ole Olsen, advarer derfor ukyndige mod at affyre bomberne.

- Det er meget kraftigt fyrværkeri, som skal fyres af med bomberør, og dem har tyvene jo ikke fået med sig, siger han.

- Bomberne er designet til at eksplodere højt oppe i luften, så hvis man fyrer dem af på jorden, kan de gøre stor skade. Antændingstiden er få sekunder, så de er yderst farlige at håndtere, siger Ole Olsen.

Han opdagede indbruddet tidligt lørdag morgen, da han ankom til fabrikken ved landsbyen Torrig. Tyvene har stjålet godt 500 luftbomber i størrelsen tre til seks tommer, og Ole Olsen frygter, at de falder i de forkerte hænder.

- Jeg ved ikke, om tyvene kan finde på at sælge dem eller give dem væk. Det er jo en stor mængde fyrværkeri få dage inden nytår. Men jeg vil opfordre alle til at holde sig langt væk fra bomberne. Det kan gå helt galt, når man ikke ved, hvad man har med at gøre, siger fabriksejeren.

Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi opfordrer ligeledes folk til at holde sig væk fra bomberne. Har man oplysninger om tyveriet, kan politiet kontaktes på 55311448.

Synes du, at reglerne for affyring af fyrværkeri bør strammes? 

Deltag i debatten under artiklen

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.