En 50-årig mand, der lørdag var genstand for en 10 timer lang menneskejagt, blev i går varetægtsfængslet i fire uger

Han er blandt andet sigtet for drabsforsøg, og under et grundlovsforhør ved Retten i Næstved blev den 50-årige mand søndag varetægtsfængslet frem til 11. oktober.

Manden blev anholdt af politiet på Amager klokken 20.52 lørdag aften efter en sand menneskejagt, der varede godt 10 timer.

Den opsigtsvækkende sag tog sin begyndelse lørdag formiddag, da to betjente fra  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi rykkede ud til anmeldelse om uro i Veljø syd for Næstved, hvor den 50-årige ifølge sigtelsen skød en anden mand i benet.

Den 50-årige truede herefter betjentene, der ankom til stedet, med et skydevåben, hvorefter de affyrede varselsskud mod manden, der flygtede fra stedet.

Herefter truede og stjal han, ifølge sigtelsen, den første af en lang række biler, hvorefter han indledte den timelange flugt fra politiet.

»Det alvorligste forhold, som jo også er det, der indleder forløbet, er drabsforsøget på en anden mand, der bliver ramt af skud i benet. Offerets tilstand er stabil, men han er stadig indlagt og har – så vidt vi har fået oplyst- ikke været i livsfare. Derudover sigtes den 50-årige blandt andet for en del røverier og brugstyverier af biler, ulovlig tvang og trusler på livet,« siger vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Søren Ravn-Nielsen til BT.

Under den vilde flugt nåede den 50-årige at true sig til adskillige biler fra tilfældige borgere, ligesom han ifølge sigtelsen skal have trængt ind i et hus i Næstved, hvor han stjal nøgler til endnu en flugtbil. Undervejs i flugten forsøgte to andre biler på et tidspunkt at spærre gerningsmandens flugt med det resultat, at den 50-årige steg ud af sin flugtbil og hamrede en økse ned i motorhjelmen på den ene af bilerne.

Menneskejagten endte først lørdag aften på Amager i København, da en politipatrulje anholdt den 50-årige i en stjålet blå Kia Rio, som tidligere på dagen var blevet efterlyst. I alt nåede han at stjæle syv biler inden politiet pågreb ham.

»Det er en meget udsædvanlig sag. Vi kan endnu ikke sige noget om motivet, det arbejder vi på at klarlægge i løbet af de kommende dage,« siger Søren Ravn-Nielsen.

Den 50-årige mand nægtede sig i går skyldig i at have skudt en anden mand i benet under grundlovsforhøret, som skete for lukkede døre. Han valgte ikke at kære beslutningen om varetægtsfængsling.