En 48-årig mand fra Brøndby kan se frem mod tre års fængsel. Tre års fængsel for at have slået, truet, voldtaget og frihedsberøvet sin tidligere kæreste.

Det er i hvert fald Retten i Glostrups dom. Om den skal ankes, har den 48-årige nu udbedt sig tid til at tænke over. Han har sagen igennem nægtet sig skyldig.

Manden var blandt andet tiltalt for at have holdt sin daværende kæreste fanget over flere dage i deres fælles lejlighed i Brøndby i maj 2022. Undervejs skulle han både have voldtaget og slået hende.

Først efter fire dage, 19. maj, lykkedes det kvinden at flygte fra lejligheden, hvorefter hun fik alarmeret politiet. I samme ombæring sluttede deres forhold, oplyser sagens anklager, Henrik Uhl Pedersen, til B.T.

Senere samme majdag blev den 48-årige mand fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet – hvilket han har været lige siden.

Manden var allerede ved anholdelsen i politiets søgelys. Faktisk var der allerede dér sendt et anklageskrift med hans navn på af sted til Retten i Glostrup.

Anklageskriftet beskrev, hvordan manden ad to omgange havde udsat selvsamme kvinde for vold, grov vold og vidnetrusler tilbage i 2021.

Første episode fandt sted i januar, hvor manden slog hende i hovedet med en nøglering med en billardkugle på.

Ved anden episode blev kvinden skubbet, truet med en luftpistol og i øvrigt truet med, at hun ville blive slået ihjel, hvis hun sagde noget til nogen.

Da manden i maj blev anholdt og sigtet for frihedsberøvelse, nye tilfælde af vold og voldtægt, valgte Københavns Vestegns Politi at trække det første anklageskrift tilbage for at samle sagerne.

Og det er netop dem, Retten i Glostrup nu over tre retsdage har taget stilling til.

Foruden det tidligere kærestepar var ni vidner forbi retten for at afgive forklaring. Heriblandt flere politividner, mandens ekspartner og nogle af hans venner.

På baggrund af beviserne valgte retten med undtagelse af nogle detaljer at dømme manden for samtlige forhold i anklageskriftet.

»Det er meget voldsomt, det som kvinden er blevet udsat for – og hendes vidneudsagn har været helt centralt for at manden blev dømt,« siger specialanklager Henrik Uhl Pedersen.

I voldtægtssager er offeret automatisk beskyttet af navneforbud, hvilket reelt betyder, at man ikke må offentliggøre oplysninger, der kan identificere personen.

På baggrund af kvindens relation til den nu dømte 48-årige, afholder B.T. sig derfor fra at skrive sidstnævntes navn trods dom.