Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

Onsdag blev Peter Naamansen kendt skyldig i drabet på den 24-årige Mette Marie Tang. Dommen lød på anbringelse på ubestemt tid. Få timer senere tog den 48-årige gymnasielærer fra Odense sit eget liv.

Det bekræfter Fyns Politi over for bt.dk.

Gymnasielærer står til anbringelse - 3

»Det er rigtig nok. Jeg kan bekræfte, at han er død. Han blev dømt til anbringelse på retspsykiatrisk afdeling på ubestemt tid onsdag. I går aftes fik vi så en anmeldelse fra psykriatrisk hospital i Middelfart,« siger vagtchef ved Fyns Politi, Lars Tvede, til bt.dk.

Manden har tilstået, at han dræbte Mette Marie Tang i en baggård i Klostergade i Odense i juni sidste år. Onsdag blev han i en domsmandsret ved Retten i Odense dømt til anbringelse på ubestemt tid på en særlig sikret psykiatrisk afdeling.

Få timer efter dommen blev han fundet død på retspsykiatrisk afdeling i Middelfart.

»Der er sket en alvorlig uventet hændelse, som ender med et dødsfald, og vi er i gang med at undersøge det nærmere,« siger lægefaglig direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert, til fyens.dk.

Kvinde stukket ihjel i baggård

Den på alle måde tragiske sag begyndte 23. juni sidste år, da den dybt psykotiske og paranoide Peter Naamansen sidst på formiddagen tilfældigt fik øje på Mette Marie Tang, da han kiggede ud af vinduet fra sin lejlighed i det centrale Odense. Han har senere forklaret, at han følte sig chikaneret af den unge kvinde, selv om han hverken havde mødt hende eller talt med hende.

Han løb ned i gården, hvor han overfaldt hende og skar halsen over på hende.

»Jeg havde følt mig chikaneret i månedsvis, men det var første gang, jeg fik tanken, at jeg skulle dræbe nogen. Men jeg var slet ikke i tvivl om, hun skulle dræbes,« forklarede han i retten.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.