Søndag nat og hen ad mandag eftermiddag har hjemmeværnet bevogtet en adresse på Ørstedsvej i Aalborg, hvor man har fundet en død 45-årig mand.

Allerede søndag klokken 21.11 havde politiet anholdt et kærestepar – en 35-årig mand og en 21-årig kvinde – og sigtet dem for drab på manden.

Ikke desto mindre har politiets teknikere været til stede på adressen i løbet af mandagen, hvor en hel del undersøgelser er blevet udført.

42-årige Jannie Thorngaard Nielsen, der bor ved siden af lejligheden, hvor den afdøde blev fundet, er rystet af episoden, da B.T. taler med hende mandag eftermiddag.

»Jeg er lige kørt derfra. Min nabo skrev til mig i morges, at der var sket et mord i lejligheden ved siden af.«

»Vi har talt om, at det er uhyggeligt, at vi slet ikke har hørt eller lagt mærke til noget. Jeg kendte ham dog ikke indgående, vi har måske hilst på hinanden,« siger Jannie Thorngaard Nielsen til B.T.

Jannie Thorngaard Nielsen skal tilbringe aftenen hos en veninde, da hun er rystet over drabet i nabolejligheden.
Jannie Thorngaard Nielsen skal tilbringe aftenen hos en veninde, da hun er rystet over drabet i nabolejligheden.
Vis mere

Drabet har i den grad ændret Jannie Thorngaard Nielsens opfattelse af sit kvarter.

»Man hører jo tit om, at der sker ting inde i Aalborg, men nu kommer det pludselig tæt på. Jeg bliver mindet om, hvor syg en verden, det er.«

Kunne du overveje at flytte på grund af hændelsen?

»Nej, jeg overvejer ikke at flytte. Der sker så mange ting rundt omkring, så det ville være lige meget, hvor jeg flyttede hen. Det kan desværre ske lige så godt det ene sted som det andet,« siger Jannie Thorngaard Nielsen.

Den 42-årige kvinde havde netop talt med en nyindflyttet nabo om, hvor dejligt og roligt et kvarter de boede i.

De havde desuden udvekslet telefonnumre, hvis nu den ene var ude, og den anden kunne høre, at der foregik noget i lejligheden.

To personer er blevet anholdt i det, politiet mener er en drabssag.
To personer er blevet anholdt i det, politiet mener er en drabssag. Foto: Jean Nonboe/ Byrd.com
Vis mere

Jannie Thorngaard Nielsen giver dog ikke meget for den idé længere.

»Vi talte om i dag, at det jo er til ingen verdens nytte, når vi ikke engang kan høre, at der bliver slået en ihjel inde ved siden af.«

Kæresteparret, der ifølge Nordjyske har en svag relation til den dræbte, blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg klokken 13 mandag, hvor de blev sigtet for drab og krævet varetægtsfængslet.

Anklageren i sagen har bedt om at få lukkede døre, men inden da kom det frem, at den 45-årige er død som følge af knivstik eller stump vold. Den præcise dødsårsag er endnu ukendt.

Ifølge anklageren har drabet fundet sted mellem fredag aften 30. april, hvor den 45-årige blev meldt savnet, og søndag 2. maj, hvor liget blev fundet.