Lyt til artiklen

Fire uger mere bag tremmer og en udvidet sigtelse om 'legemsangreb under særligt skærpende omstændigheder' blev resultatet, da den 42-årig kvinde, der er sigtet for dødsvold mod en 52-årige hestehandler, onsdag atter var for retten. Anklageren kaldte det 'en rigtig alvorlig sag' og oplyste om flere nye beviser.

Den 52-årige hestehandler fra Skibby, der den 28. december døde på sin gård, blev tilsyneladende ikke blot stukket med en ukendt spids genstand i ansigtet. Han er også blevet tildelt flere spark eller slag både på kroppen og i hovedet.

Det oplyste anklager ved Nordsjællands Politi Margit Wegge ved et retsmøde ved Retten i Hillerød onsdag eftermiddag, hvor den 42-årige kvinde, der er sigtet for dødsvold mod hestehandleren, atter var for retten. Kvinden blev i sidste uge ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet i en uge, og onsdag blev varetægtsfængslingen forlænget i yderligere fire uger.

Politiet har den seneste uge fundet nye tekniske beviser i sagen, hvilket ifølge anklageren blandt andet er, at hestehandleren blev tildelt tre spark eller slag i ryggen samt flere slag eller stik hovedet. Dertil kommer stik med et ukendt redskab i venstre side af kæbepartiet.

Stikket ramte tilsyneladende hestehandlerens kranspulsåre, hvilket resulterede i, at han faldt om og afgik ved døden.

Den 52-årige hestehandler var yderst velkendt på det meste af Sjælland og i store dele af resten af landet, da han i årtier har valfartet rundt i landet og blandt andet solgt rideskoleponyer til mange af landets rideskoler.

Ifølge anklageren ved politiet endnu ikke præcis, hvad der er sket i sagen, men de nye oplysninger har gjort, at anklageren har udvidet sigtelsen til 'legemsangreb under særligt skærpende omstændigheder'. Ved grundlovsforhøret lød sigtelsen på 'grov vold med døden til følge'.

»Det her er en rigtig alvorlig sag. Vi kender ikke den rigtige dødsårsag endnu. Vi ved ikke nøjagtigt, hvad der er sket,« fortalte Margit Wegge, der derfor også begærede dørlukning i sagen – ligesom ved grundlovsforhøret.

Trods protester fra pressen blev ønsket om dørlukning imødekommet kort efter– ligesom der også blev nedlagt navneforbud på den sigtede kvinde.

Selv om intet tyder på, at der er andre formodede medgerningsmænd, så mente anklageren, at det kunne påvirke andre personer, der senere måske skal afhøres i sagen, hvis fristforlængelses-sagen blev holdt for åbne døre.

Fristforlængelsen blev afholdt ved en videoseance, hvilket betød, at kun tilhørerne samt dommerne var til stede i retten, mens anklageren, forsvareren samt den sigtede var tilstede gennem video

Dommer Marianne Peschcke-Køedt begrundede kendelsen om de fire ugers yderligere varetægtsfængsling med, at de oplysninger, der kom frem onsdag, har styrket mistanken mod den sigtede, og at der derfor var 'grundlag for fortsat fængsling'.