En 41-årig mand er blevet tiltalt for drabet på en medarbejder på Psykiatrisk Center Glostrup den 21. juli i år og to drabsforsøg.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

»Anklagemyndigheden har nu tiltalt den 41-årige mand for drabet på en medarbejder og for drabsforsøg mod de to andre ansatte, som blev såret ved overfaldet på den psykiatriske afdeling,« siger specialanklager Peter Rask.

Anklageskriftet, som B.T. er i besiddelse af, viser, at den 41-årige er tiltalt for i alt 13 forhold. Det vil sige flere andre forbrydelser i perioden op til drabet og efter.

De forhold drejer sig om vold, trusler, hærværk og forsøg på voldtægt. 

To af de nye tiltalepunkter, fandt sted efter varetægtsfængslingen den 22. juli. 

Det drejer sig om to tilfælde af trusler den 12. og 13. september mod sundhedspersonale.

Har erkendt drab 
Den 41-årige mand erkendte i grundlovsforhøret 22. juli, at han havde dræbt en kvindelig ansat.

»Jeg var nødt til det. Hun var der kun for at provokere og ødelægge min behandling. Hun gad ikke gå på pension,« fortalte han under grundlovsforhøret ved Retten i Glostrup.

Han nægtede sig dog skyldig i drabsforsøg på de to andre, der blev kvæstet ved overfaldet. 

Her blev den ene ramt af knivstik i både lunge og milt, mens den anden blev stukket i armen. Her erkender han kun grov vold.

Dagen efter drabet på Psykiatrisk Center Glostrup blev manden varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling.

Den 41-årige mand er beskyttet af et navneforbud, hvilket afskærer pressen for at komme nærmere ind på den tiltaltes identitet.

Tiltalte er aktuelt varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, og han skal mentalundersøges, før sagen kommer for retten.

Det fremgår af anklageskriftet, at anklagemyndigheden tager forbehold for, at den 41-årige, hvis han kendes skyldig, kan blive idømmes en anden foranstaltning end fængselsstraf.

Sagen skal køre ved Retten i Glostrup.