Den dræbte 41-årige Kenneth Peder Haugstrup, som natten til mandag blev dræbt med knivstik i eller ved sin bil i Odense-forstaden Hjallese, er tidligere HA-prøvemedlem og er tidligere blevet forsøgt dræbt med skud på værtshuset Havhesten.

Et fatalt drabsforsøg med en automatriffel, som den 10. marts 2010 blev affyret gennem vinduet til det odenseanske værtshus, hvorved en helt uskyldig gæst, rejsemontør Henrik Pedersen, der var på stedet den pågældende aften for at spille billard, blev dræbt i stedet.
Det stod hurtigt klart, at det var Kenneth Peder Haugstrup, som gerningsmændene var ude efter, og i tiden efter drabsforsøget på Havhesten var det daværende HA-prøvemedlem svært bevæbnet.

Fyns Politi slog til mod ham to dage senere og anholdt ham på en p-plads på Søndre Boulevard.

Da var han i besiddelse af en revolver med fem skarpe skud og ikke mindre end to kilo hash.

En senere ransagning i et sommerhus i Hasmark på Nordfyn afslørede, at den nu dræbte Kenneth Peder Haugstrup også havde en AK47 automatriffel, ligesom han lå inde med 55 skarpe skud til riflen, hvoraf de 30 lå klar i et fyldt magasin.

Ved retssagen året efter blev Kenneth Peder Haugstrup idømt tre års fængsel for dels våbenbesiddelse, dels den store mængde hash.
En 34-årig mand, JH, bliver i disse timer fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense med en sigtelse for drab på Kenneth Peder Haugstrup.

Inden dommer Ingrid Therkelsen valgte at følge anklager Kirsten Flummers begæring om dørlukning, kom det frem, at JH nægter sig skyldig i at have begået det blodige drab natten til mandag.

Den knivdræbte Kenneth Peder Haugstrup blev fundet siddende bag rattet i sin parkerede bil ud for ejendommen Jacob Hansens Vej 56 i Odense-bydelen Hjallese.

Det var en tilfældig forbipasserende kvinde, som kort efter klokken otte fik øje på den livløse skikkelse i bilen og tilkaldte politiet.
Efter at et stort hold efterforskere fra politiets kriminaltekniske afdeling og den tilkaldte retsmediciner havde arbejdet på stedet gennen mange timer, stod det klart, at Kenneth Peder Haugstrup var blevet dræbt.

Den nu drabssigtede 34-årige JH, som altså nægter sig skyldig, blev anholdt af Fyns Politi mandag eftermiddag klokken 16.41.