Retten i Holbæk (Arkivfoto)
Retten i Holbæk (Arkivfoto) Foto: Nikolai Linares

En 41-årig mand fra Slagelse blev mandag anholdt midt under en retssag i Retten i Holbæk, hvor han var mødt op, fordi han er tiltalt for at have haft samleje med sin 15-årige datter i en skov ved Undløse på Nordvestsjælland.

Manden er også tiltalt for at have sendt hende sms'er og billeder med seksuelt indhold.

Det skriver avisen Sjællandske mandag.

Ifølge avisen var det meningen, at den 41-årige mand skulle have haft sin dom mandag, men i slutningen af sidste uge, skete der en udvikling i sagen, 'der vendte op og ned på det hele'.

Tidligere har der været spillet videoafhøringer af den 15-årige datter i retten for lukkede døre, og ifølge Sjællandske tyder det på, at hun hidtil har nægtet, at faderen har haft samleje med hende.

Mandag kom det dog frem i Retten i Holbæk, at datterens hidtidige forklaringer ikke har stemt overens med, hvad der efter alt at dømme er foregået mellem hende og faderen. Pigens plejemor forklarede i retten mandag, at den 15-årige pige ringede til hende i torsdags fra den institution, hvor hun opholder sig.

»Hun ringer og græder voldsomt. Hun siger, at det der, far har gjort, aldrig forsvinder  Da jeg spørger ind til det, siger hun, at han har gjort dét. Først vil hun ikke sige, hvad dét er, men da jeg spørger, om de havde samleje, siger hun ja og smider røret på,« forklarede plejemoderen i retten ifølge Sjællandske.

Plejemoderen fik senere kontakt med sin plejedatter igen, og her fortalte den 15-årige pige mere om, hvad der angiveligt er foregået mellem hende og faderen. En dag tog de bussen til Undløse og gik fire kilometer ind i en skov for at finde det sted, hvor faderen har yndet at gå på fisketur. Pludselig blev faderen underlig og tog fat i hende. Det gjorde hende bange, fortalte den 15-årige pige ifølge plejemoderen.

Pigens udsagn blev ifølge Sjællandske bekræftet i retten af en kontaktperson fra pigens institution.

Vidnernes udsagn gjorde tilsyneladende den 41-årige mand så vred, at dommeren gav ham valget om at tie stille eller blive ført ud af retssalen.

Plejemoderen og kontaktpersonens forklaring medførte, at der ikke kunne afsiges dom i sagen, som det ellers var planlagt. Pigen skal nu videoafhøres igen onsdag og forholde sig til de nye oplysninger

I samme ombæring blev den 41-årige mand anholdt. Det var allerede planlagt inden retssagen, og hans forsvarer vidste ifølge Sjællandske, at det kom til at ske. Hun havde dog ikke sagt noget til ham, fordi hun frygtede, at faderen ville blive væk.

Den 15-årige piges far blev anholdt på grund af, at datterens nye forklaring muligvis kan blive et fældende bevis for, hvad der er foregået mellem de to.

Ydermere skete anholdelsen også for at forhindre faderen i at have kontakt med sin datter. Faderen og datteren har flere gange haft kontakt, mens sagen er blevet oprullet. Pigen havde ellers fået forbud mod at tale med ham, men ifølge Sjællandske er hun følelsesmæssigt tæt forbundet med faderen, der angiveligt har foræret hende simkort og taletidskort i hemmelighed.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.