Den 37-årige mand, der er tiltalt for drabet på Mia Skadhauge Stevn, vil erkende dele af tiltalen, når han skal i retten.

Det fortæller den tiltaltes forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, til TV 2.

Den 37-årige mand er tiltalt for drab, voldtægt og usømmelig omgang med lig – det er det sagens sidste forhold, som han ifølge Mette Grith Stage er klar til erkende.

»Det er min forventning, at han vil erkende usømmelig omgang med lig. Det er ikke nødvendigvis et udtryk for, at han er enig i den beskrivelse af forholdet, der står i anklageskriftet.«

»Men det er et udtryk for, at han overordnet set godt kan erkende, at straffelovens bestemmelser her er blevet overtrådt. Han vil i den forbindelse gerne redegøre for de nærmere omstændigheder ved den her usømmelig omgang med liget.,« siger Mette Grith Stage til B.T.

22-årige Mia Skadhauge Stevn forsvandt 6. februar efter en bytur i Aalborg. Få dage senere blev hun fundet dræbt.
22-årige Mia Skadhauge Stevn forsvandt 6. februar efter en bytur i Aalborg. Få dage senere blev hun fundet dræbt. Foto: Privatfoto
Vis mere

Hvordan kan man erkende usømmelig omgang med lig og ikke drab?

»Det er der mange, der spekulerer i lige nu, men det syntes jeg, hvis man tænker sig lidt om, så syntes jeg egentlig godt, at de to ting kan hænge sammen.«

»Men det er ikke noget, som jeg vil redegøre for nærmere her, det skal min klient selv redegøre for, når retssagen starter op, og i og med den har kørt for lukkede døre, så betyder det, at jeg er relativt bundet på, hvad jeg overhovedet kan sige.«

»Men jeg forventer, at han vil udtale sig under hovedforhandling og her give sin version af hele forløbet, og så vil det også komme frem, hvordan man kan erkende noget men ikke noget andet,« lyder det fra forsvarsadvokaten.

Hvis har har tænkt sig at erkende dele af det her - så har han jo implicit været en del af det, hvad kan han forklare det?

«Nej, det kan jeg ikke, for sagen har kørt for lukkede døre ind til videre. Så jeg kan ikke begynde at referere den forklaring, som jeg forventer, han vil komme med - det må jeg simpelthen ikke,« lyder det.

Har han forklaret sig under varetægtsfængslingen?

»Ja, han har samarbejdet med politiet i den her sag.«

Har han under hele sagen udtalt sig og samarbejdet med politiet, var der ikke et tidspunkt, hvor han ikke ville udtale sig?

»Det vil jeg ikke komme nærmere ind på,« siger Mette Grith Stage.

Det fremgår af sagens uhyggelige anklageskrift, som bliver omdrejningspunkt, når den 37-årig mand til juni indtager anklagebænken i Retten i Aalborg, at Mia Skadhauge Stevn blev både voldtaget og lemlæstet, før hun døde.

Den 22-årige kvinde forsvandt efter en bytur i Aalborg 6. februar sidste år, og de sidste billeder af hende i live viser, hvordan hun satte sig ind i en mørk bil.

Ifølge anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, skete det klokken 06.09, hvorefter den 37-årige mod Mia Skadhauge Stevns vilje kørte hende ud til et øde skovområde ved Hammer Bakker og efterfølgende til sin bopæl, hvor han voldtog hende flere gange.

Herefter skulle den 37-årige mand have udsat hende for utallige forbrydelser i tidsrummet fra 06.09 og frem til klokken 15, fremgår det af anklageskriftet. Sagens groveste detaljer kan findes i faktaboksen.

Blandt andet skulle han have udsat hende for så voldsom lemlæstelse ved blandt andet kvælning og vold, at det kostede hende livet, mener politiet.

Den 37-årige er desuden tiltalt for usømmelig omgang med lig. I anklageskriftet beskrives det, at han frem til 9. februar parterede den unge kvinde med forskellige typer værktøj.

Ifølge anklageskriftet forsøgte han at opløse de jordiske rester i afløbsrens og kaustisk soda. Efterfølgende spredte og begravede han ligdelene i et skovområde, hvor hun efter intens efterforskning blev fundet af politiet 10. februar.

Sagen skal for retten i Aalborg som en nævningesag – den starter 7. juni og kører over ni dage frem til 29. juni, hvor der falder dom.

Lyt til B.T. krimipodcast 'På fersk gerning' herunder eller dér, hvor du normalt lytter til podcast: