Den 65-årige danske kunstner, Jens Overgaard Bjerre, mødte sin skæbne midt i juli på et hotelværelse i den filippinske by Cebu.

Hans 36-årige filippinske kæreste, CM, har indrømmet at have dræbt ham med tre stik med en saks mod hans bryst. Det ene ramte den dræbtes hjerte.

Mordet skete den 17. juli men er først nået til den danske offentligheds kendskab nu. Kaptajn Rey Cuyos fra drabsafdelingen ved Cebu Politi vil ikke ind på, hvad der udløste den tragiske hændelse.

- Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad vi ved om begivenhederne, der førte til at den 36-årige kvinde dræbte sin danske kæreste med en saks. Vores rapport om sagen er overdraget til det danske konsulat her i Cebu, og vi må ikke udtale os om den, siger han til BT.

Konsulatet ønsker heller ikke at udtale sig.

Den 36-årige kvinde har tilstået at have stukket Jens Overgaard Bjerre og er fængslet i Cebu, indtil sagen kommer for retten. Ansatte på Cebu Century Hotel fortæller til avisen Cebu Daily News, at de hørte råb om hjælp fra værelset, hvor det dansk- filippinske kærestepar boede.

Da de bankede døren ind, fandt de den 36-årige siddende med den dræbte i sine arme i en sofa indsmurt i blod. Personalet alarmerede politiet og tilkaldte en ambulance, hvor den 36-årige kvinde fulgte med sin døende kæreste til Chong Hua Hospital i Cebu. Hun blev senere anholdt af politiet på skadestuen, hvor danskeren døde.

Rey Cuyos fortæller, at afhøringer af den nu fængslede kvinde ikke har givet en forklaring på, hvad der fik hende til at gribe en saks og stikke den tre gange i brystet på sin kæreste.

- Vi prøver stadig at danne os et klart billede af begivenhederne, men kvinden har været meget oprevet og uligevægtig, så det har ikke været muligt at slå årsagen til handlingen fast, siger han.

Jens Overgaard Bjerre var kendt i den danske kunstverden som en udtryksfuld billedkunstner med sine farverige abstrakte malerier stærkt inspireret af Cobra malere som Asger Jorn og Carl-Henning Pedersen.

Den 65-årige kunstner var uddannet fra Frederiksberg Tekniske Skole, og har desuden en kandidat eksamen i kommunikation fra Roskilde Universitets Center.

Han havde sin faste bopæl i København, men hans kærlighed til Filippinerne og det filippinske folk var stor og især den fattige del af befolkningen stod hans hjerte nær.

Ifølge scanasia.com arbejdede han for at hjælpe netop disse mennesker, hvor han kunne. Således donerede han overskuddet fra salget af fire af sine malerier til ofrene efter Tyfonen Yolanda hærgede store dele af ø-riget i november sidste år.

Jens Overgaard Bjerre besøgte Filippinerne og sin nu fængslede kæreste ved adskillige lejligheder. Hans seneste besøg blev på tragisk vis også hans sidste.

Liget af Jens Overgaard Bjerre er allerede ankommet til Danmark, hvor det vil blive obduceret på Retsmedicinsk institut i København.