Lyt til artiklen

Alle beboerne i Nyhavn 39 blev kort efter midnat evakueret, da der udbrød brand i etageejendommens tagkonstruktion. Branden skulle nu være under kontrol.

Der står ikke længere flammer op fra taget i Nyhavn 39 i det centrale København. Efter mindre end en times arbejde har Københavns Brandvæsen fået slukket den voldsomme tagbrand.

Seks brandslukningskøretøjer og 32 brandfolk blev sat ind, og indsatschef Thomas Rydahl kan gøre en foreløbig status.

- En del af taget over Nyhavn 39 er brændt væk, men jeg ved endnu ikke, hvor meget af ejendommen, der har taget skade, siger han.

Brandvæsnet ved endnu ikke, hvor branden er opstået, men vurderer umiddelbart, at det kun drejer sig om taget, der kort efter midnat stor i lys lue.

Politiet fik hurtigt afspærret et større område i den fjerne ende af Nyhavn, og mange festklædte måtte gå forgæves efter en nytårsfest i Nyhavn. Et øjenvidne fortalte, at brandvæsenet var på adressen hurtigt efter branden brød ud.

- Vi hørte en nogle, der råbte "der er ild, der er ild", og da opdagede vi så, at der stod flammer op fra taget. Men brandvæsenet var her meget hurtigt, og folk blev gennet væk fra området, sagde øjenvidnet til bt.dks mand på stedet.

Alle beboere i Nyhavn 39 blev evakueret, men det kan godt være, at de kan vende tilbage til deres hjem allerede i nat. Men først skal brandfolkene gennemsøge hele ejendommen for at finde ud af, hvor store skaderne er.

- Det er for tidligt at gætte på, hvad skadesomfanget i bygningen er, siger Thomas Rydahl til Berlingske Nyhedsbureau.

Brandvæsnet vil derfor arbejde i bygningen noget tid endnu.

BNB