En 34-årig mand tog i marts i byen i Aarhus med en økse i bukselinningen, og truede en dørmand. Fredag blev han idømt tre måneders fængsel og et nattelivsforbud.

Natten til lørdag 26. marts i år ville den 34-årige ind på en beværtning på Sankt Clemens Torv i Aarhus.

Da en dørmand nægtede at lukke ham ind, sagde den 34-årige, at hvis han ville ind, så skulle han nok komme ind, hvorefter den 34-årige trak op i blusen og viste noget, dørmanden troede var en kniv.

Den 34-årige valgte dog til sidst at gå fra stedet og videre hen på en anden beværtning på Fiskergyden.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

I mellemtiden havde dørmanden fra det første sted advaret sine kolleger rundt omkring i byen, og en dørmand i Fiskergyden opdagede nu den 34-årige, der sad med nogle venner på stedet.

Politiet blev tilkaldt og under visitationen af den 34-årige fandt de en håndøkse i hans bukselinning.

Manden blev derfor anholdt, og da han var tidligere straffet for trusler, vold og overtrædelse af knivloven, blev han senere femstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Fredag blev han så i Retten i Aarhus idømt tre måneders fængsel for trusler på livet og for overtrædelse af knivloven.

Derudover blev han idømt et nattelivsforbud, der gælder i seks måneder.

Det vil sige, at han i et halvt år ikke må opholde sig på beværtninger i Danmark mellem klokken 24 og klokken 05.

I samme tidsrum må han ikke opholde sig i de nattelivszoner, som politikredsene har indført. I Østjylland betyder det, at han ikke må opholde sig i et større område på gaderne i Aarhus Midtby eller på Storegade i Randers efter midnat.

»Nattelivsforbuddet er netop beregnet til den her slags sager, hvor en person skaber stor utryghed i nattelivet, og det må man sige, at man gør, når man medbringer en økse, hvor rigtig mange mennesker færdes, og så ovenikøbet fremsiger trusler mod en dørmand. Derfor er jeg også tilfreds med, at den 34-årige mand nu har forbud mod at færdes i nattelivet i en længere periode,« siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy.

Hvis den 34-årige bryder sit nattelivsforbud, koster det første gang en bøde på 10.000 kroner. Anden gang risikerer han fængselsstraf.

Den 34-årige modtog dommen.