En læge mister foreløbig retten til sit virke, da han er dømt for voldtægter og blufærdighedskrænkelser.

I alt seks kvinder blev i løbet af flere måneder ofre for en nu 32-årig læges ugerninger, og det koster manden syv års fængsel.

En enig domsmandsret har mandag i Københavns Byret afsagt dommen mod Jack Hou, der er blevet dømt for at have bedøvet og voldtaget to kvinder.

Derudover er han dømt for blufærdighedskrænkelse af en stribe andre kvinder, som uvidende blev filmet, mens de frivilligt havde sex med ham.

32-årige Jack Hou mister samtidig retten til at være læge indtil videre.

Den nu dømte kom i kontakt med kvinderne over blandt andet datingapp'en Tinder. I et af tilfældene mødtes han efter et par dages skriverier med en kvinde på Café Norden i København.

Som aftenen udviklede sig, endte de hjemme i lægens lejlighed, hvor de drak drinks. Men det var en farlig cocktail, der blev serveret, har retten fundet det bevist.

Manden tilsatte uden kvindens vidende sovemedicin i drikken i form af halcion, som han havde skaffet gennem sit virke som læge.

Det efterlod offeret i en tilstand, hvor hun ikke kunne forsvare sig. Det udnyttede lægen til at voldtage kvinden tre gange på 11 timer og filme det med sin telefon.

En måneds tid efter slog lægen til igen. Denne gang mødte han en anden ung kvinde foran en natklub i København, hvor hun havde festet.

Også denne kvinde endte i lejligheden, hvor lægen er dømt for at putte det bedøvende middel scopolamin i hendes vand for derefter at voldtage hende.

Manden blev anholdt 1. maj sidste år på det hospital i hovedstadsområdet, hvor han var ansat.

Foruden fængsel er han blevet pålagt at betale erstatning til flere af kvinderne. De to ofre for voldtægter er blevet tilkendt henholdsvis 90.000 og 107.800 kroner.

To andre kvinder skal hver have 10.000 kroner for at have krænket dem ved i separate tilfælde at filme dem uden deres samtykke, mens de havde sex med ham. To andre kvinder, som blev filmet, er ikke identificeret.

Derudover er Jack Hou dømt for en større samling billeder og film med børnepornografisk indhold. Det har været med til at skærpe straffen mod ham.

Det samme har det faktum, at han er læge. Han vidste derfor - eller burde have vidst - at det er forbundet med fare og potentiel livsfare at bruge de pågældende stoffer uden videre kendskab til kvindernes vægt og allergier.

Jack Hou ankede dommen på stedet. Han vil frifindes.

/ritzau/