En 32-årig mand er tiltalt for groft bedrageri. Han gik på indkøbstur med et falsk dankort, og på bare tre dage købte han elektronik, mobiler og design for hele 758.000 kroner. 

De fleste har nok prøvet at være på shoppetur med glødende dankort og kommer hjem med lidt flere poser og ikke mindst boner, end man havde regnet med på forhånd.

For en 32-årig mand fra Østjylland gik det dog helt bersærk, da han en weekend for tre år siden gik shop-amok med et falsk kreditkort i Aarhus og Trekantsområdet:

På bare tre dage købte han ni mobiltelefoner, fladskærme, designermøbler, en Hästens-seng og en helt ny Ford. I alt nåede han at brænde 758.000 kroner af på en weekend.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Det var dog ikke den 32-årige selv, der skulle bruge de mange varer. På daværende tidspunkt var han stofmisbruger, og derfor var han kommet til at skylde en flok kriminelle bagmænd et større beløb for stoffer. De kriminelle krævede deres penge, men den 32-årige havde ingen mulighed for at skaffe pengene på lovlig vis.

Derfor gav pusherne ham flere muligheder for at komme ud af sin gæld - ingen af dem særlige behagelige for den unge mand.

»Jeg valgte den, der gik mindst ud over andre mennesker; at udlevere mit pas, kørekort og nem-id til de der folk. Og så begyndte jeg ellers at købe, mens de fulgte efter mig og overtog varerne efterhånden,« forklarede den 32-årige - ifølge Stiften - i retten i Kolding mandag. Her stod han tiltalt efter den grove bedrageri-paragraf og mandatsvig, hvor strafferammen er helt op til otte års fængsel.

Udstyret med hans identifikationspapirer oprettede bagmændene en konto i COOP Bank i den 32-åriges navn, og så tog mændene ellers på indkøbstur. Eller, det vil sige; den 21-årige købte ind med det falske kreditkort, mens bagmændende ventede udenfor og tog imod varerne.

Turen gik blandt andet til et par Føtex'er, en Bilka, Computer City, Salling i Aarhus og en møbelforretning i Vejle. Der blev også tid til et besøg hos en bilforhandler, hvor han købte en Ford.

Til sidst forsøgte han at bruge kortet på Fleggaards hjemmesider, men her annullerede forhandlerne købene.

Da COOP-Bank endelig anede uråd og lukkede kortet, havde den 32-årige altså spenderet langt over 700.000 kroner.

I retten mandag fortalte han, at han nu er stoffri og ønskede at komme videre i sit liv.

Det tog anklageren i betragtning. Hun krævede 'kun' mellem halvandet til et år og otte måneders fængsel, gerne en kombinations-straf med en del betinget og samfundstjeneste. Forsvarerens påstand lå en smule lavere.

Der falder dom i sagen fredag.