Psykisk syg mand begik selvmord i tigerburet i Næstved Zoo. Manden har tidligere været ansat i den zoologiske have.

En 31-årig mand blev i går morges fundet død i tigerburet i Næstved Zoo, oplyser politiet.

- Manden, der var psykisk syg og tidligere ansat i den zoologiske have, har begået selvmord, siger vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Han er brudt ind hos tigrene, har åbnet tigerburet og hældt benzin over nogle halmballer og sat ild til. Manden døde af røgforgiftning og blev siden delvist ædt af tigrene, fortæller vagtchefen.

Politiet ønsker ikke at udtale sig videre om detaljerne ved det makabre selvmord.

- Der er tale om en psykisk syg mand, der har begået selvmord, så vi udtaler os ikke videre af hensyn til familien, forklarer vagtchefen til bt.dk.

Direktør: Han var meget vellidt

Direktør for Næstved Zoo Peter Bo Rasmussen bekræfter overfor bt.dk, at der er tale om en tidligere ansat.

- Det er helt surrealistisk for mig. Jeg troede ikke, sådan noget kunne ske. Han var en meget vellidt, arbejdsom og en god kollega. Det er forfærdeligt at det sker for sådan en ung mand, der har lagt så meget arbejde i det, fortæller den chokerede direktør til bt.dk om den tidligere medarbejder.

Han tilføjer, at dyrene har det godt.

Ekstra Bladet skriver i dag, at den 31-årige har været ansat i Næstved Zoo i henved 10 måneder og var meget betaget af havens bengalske tigre. I vinter blev han psykisk syg og blev fyret, fordi hans sygdom havde gjort ham til en sikkerhedsrisiko.

Læs videre nedenfor

Tigre ikke til fare for gæster
I Næstved Zoo er de ansatte meget rystede over hændelsen. Også tigerne opfører sig anderledes.

- De vil ikke ind. De bliver ude i den store udendørs indhegning, og deres adfærd er anderledes, end den plejer. Der vil gå et stykke tid, inden de falder til ro, siger Peter Bo Rasmussen tilk Ritzau.

Haven har foreløbigt valgt at holde lukket indtil lørdag, siger direktøren.

Ulla Didriksen, der er zoolog ved Københavns Zoo og leder for undervisningsafdelingen i den zoologiske have, mener ikke, at tigrene i Næstved fremover vil være til mere fare for gæsterne i Næstved Zoo, efter at de har smagt menneskekød.

- Man har oplevet blandt andet i Indien, at tigre udvikler en præference for at jagte mennesker. Men det hænger udelukkende sammen med, at vi mennesker er et nemt bytte for tigre, fordi vi ikke kan løbe så stærkt. Så hvis de går efter mennesker, så er det er ikke fordi, at de synes, at vi smager bedre. Vi er bare nemme at fange, forklarer zoologen.

- Hvis tigre er sultne, så vil de altid angribe og spise, og så er det ligegyldigt, om der er tale om menneskekød eller andet kød, tilføjer Ulla Didriksen.