En 31-årig dansk mand er her til formiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et lukket grundlovsforhør i Retten i Holstebro. Han er sigtet for drab, men erkender kun vold med døden til følge.

Det sker efter Midt- og Vestjyllands Politi i går formiddag anholdt manden på en adresse på Møllevej i Thisted. Det var den 31-årige selv, der ringede til politiet og fortalte, at der var en død person på adressen.

Den afdøde er ifølge politiets sigtelse død af adskillige knivstik, og derfor er den 31-årige danske mand sigtet for drab. Han nægter sig dog skyldig i drabssigtelsen, men erkender vold med døden til følge og store dele af de faktiske omstændigheder i sigtelsen.

Drabet er ifølge sigtelsen begået mandag aften i tidsrummet mellem klokken 22 og 23.50, og politiet mangler endnu at redegøre for den sigtedes færden fra drabstidspunktet sent mandag frem til anholdelsestidspunktet klokken 10.04 tirsdag formiddag. Det var baggrunden for, at anklageren ønskede grundlovsforhøret lukket. Et hensyn som dommer Lillian Thinggaard valgte at imødekomme.

Da den sigtede ankom i retten, var den ene arm i gips og den anden arm hvilede i en slynge. Der var også adskillige blå mærker i den 31-åriges ansigt. Hverken anklager Ida Marie Koldste eller forsvarer Bjarne Vium ville dog udtale sig om, hvorvidt skaderne er fremkommet i forbindelse med drabet.

Det er uklart, hvad relationen var mellem sigtede og afdøde. Den afdøde er en 31-årig mand med fransk statsborgerskab. Han har pårørende i Danmark, der er underrettet om dødsfaldet, men pårørende i udlandet mangler endnu at blive underrettet, og derfor er der navneforbud på afdøde.

Den 31-årige accepterede kendelsen. Han skal foreløbig sidde varetægtsfængslet frem til 29. marts.