En 30-årig mand blev her til formiddag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg. Han er sigtet for at have forvoldt døden for en halvanden årig dreng.

Drengen, Noah, blev fundet død på en adresse i en lille landsby nær Haderslev mandag 6. februar. Men først onsdag formiddag klokken 10.26 blev den 30-årige anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi, sigtet for at have forvoldt lille dreng død.

Den 30-årige er sigtet efter straffelovens §237 om drab ved at have udøvet stump vold mod Noah i timerne forud for klokken 17, hvor Noahs mor foretog alarmopkaldet til 112. Drengen blev i helikopter overført til Rigshospitalet, hvor han døde af indre blødninger og læsioner i bughulen. Derudover er den 30-årige mand, der var i tæt relation til moderen til den afdøde dreng, sigtet efter straffelovens § 245 for vold med døden til følge.

Desuden er den 30-årige sigtet for to tilfælde af vold mod Noah i efteråret 2016. Den ene gang mod drengens ansigt og kønsorganer, den anden gang blev der fundet en rift i drengens endetarm.

Grundlovsforhøret blev af hensyn til politiets videre efterforskning holdt for lukkede døre, og derfor er der også navneforbud i sagen. Inden pressen blev vist ud, nåede den sigtede at nægte sig skyldig i sigtelserne.

Han var iklædt en sort hættetrøje og blå træningsbukser, da han kom ind i retslokalet sammen med sin forsvarer. Og han snøftede højlydt, da anklageren oplyste ham om hans rettigheder, blandt andet at han ikke havde pligt til at udtale sig i sagen. Det ville den sigtede dog tilsyneladende godt.

»Jeg har ikke noget at skjule,« sagde han grædende, inden pressen blev vist ud af dommeren.