Lyt til artiklen

En 28-årig kvinde er død, efter at hun torsdag formiddag blev stukket med kniv i sin lejlighed på Byvangs Allé i Viby ved Aarhus.

En 38-årig mand er anholdt og sigtet for drab.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Klokken 10.30 fik politiet en anmeldelse om, at en kvinde var blevet overfaldet med en kniv. På adressen var der også kvindens to børn. En pige på fire år og dreng på seks år. Pigen havde fået nogle snitsår på den ene hånd.

Kvinden boede i bygningen her. Udenfor var kriminalteknikere torsdag eftermiddag i fuld gang med at sikre spor. Foto: Nina Gaunø Fredberg
Kvinden boede i bygningen her. Udenfor var kriminalteknikere torsdag eftermiddag i fuld gang med at sikre spor. Foto: Nina Gaunø Fredberg
Vis mere

TIP OS! Har du kendskab til sagen, hører B.T. gerne fra dig. Skriv en mail til tipaarhus@bt.dk

Da politi og ambulance ankom til stedet, kunne de konstatere, at kvinden var svært tilskadekommen. Hun blev derfor hurtigt kørt på hospitalet, men kort før middagstid afgik hun ved døden.

Den lille pige blev også behandlet for sine skader, men der var kun tale om overfladiske skader.

Politiet tog kontakt til en 38-årig mand på gaden neden for kvindens lejlighed, som viste sig at være far til de to børn. Han er nu anholdt og sigtet for drab.

Politibetjente går rundt i området med hunde.
Politibetjente går rundt i området med hunde. Foto: Privatfoto
Vis mere

Han fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag.

Politiet arbejdede torsdag intensivt på stedet. Først blev området afsøgt med hunde, og senere ankom kriminalteknikere i blå dna-dragter også til stedet. Derudover blev der arbejdet på at få underrettet kvindens pårørende.

De sociale myndigheder blev ligeledes inddraget i sagen med henblik på at varetage de to mindreårige børn.

B.T.s reporter på stedet kunne fortælle, at hele boligkomplekset på Byvangs Allé og Birkedalsvej var spærret af. Bag ved afspærringen var der flere politibiler og betjente med hunde.

Folk, der bor i boligblokkene, måtte ikke komme ind til deres hjem, og flere sad derfor på den anden side af afspærringen og ventede.

En kvinde kunne kort før klokken 13.00 fortælle, at hun havde stået og ventet i 45 minutter. Hun hørte og så, da ambulancerne og politibilerne ankom.

En anden mand fortalte ligeledes, at han skulle besøge sin søster, som bor derinde. Hun måtte heller ikke komme ud til ham, var han blevet fortalt af politiet. Han er chokeret, da han hører, hvad der er sket.

»Det lyder uhyggeligt, at det skulle være sket lige inde i en lejlighed,« lyder det fra en anden nabo, hvis svigerdatter også måtte vente udenfor.

26-årige Yunus Emre Isik bor i området. Han har mødt familien på legepladsen med sin nevø.

»Jeg fik det at vide i morges af min underbo. Det er stille og rolige mennesker, så jeg er i chok,« siger han.

Han har svært ved at forstå tragedien.

Drabet har sendt chokbølger gennem lokalområdet. Yunus Emre Isiks nevø plejede at lege sammen med den dræbtes søn. Foto: Nina Gaunø Fredberg
Drabet har sendt chokbølger gennem lokalområdet. Yunus Emre Isiks nevø plejede at lege sammen med den dræbtes søn. Foto: Nina Gaunø Fredberg
Vis mere

»Hvad er der sket, siden det er endt der? Det er virkelig trist, at det skal ende sådan der,« siger Yunus Emre Isik.

B.T. har været i kontakt med en anden beboer i området. Han så den nu anholdte mand klokken 9 i morges, hvor han forlod området i bil. Kort efter vendte han tilbage uden bilen, fortæller beboeren.

Torsdag eftermiddag er afspærringen blevet begrænset til tæt omkring den opgang, hvor kvinden blev dræbt. Her arbejder efterforskere på at sikre spor, mens betjente går rundt i området med hunde, som afsøger.