En 25-årig blev forsøgt myrdet i et baghold i København. Men han opdagede to revolvermænd, der stod på lur i mørket og flygtede, mens kuglerne fløj om ørerne på ham. Tre kugler ramte en husmur i en beboelsesejendom.

Politiet fandt i dag tre projektiler i husmuren til Kantorparken 41 i Emdrup.

- Der er tale om en internt opgør i kriminelle indvandrerkredse, siger efterforskningsleder Henrik Vedel. Politiet mener ikke, at skyderiet har noget at gøre med konflikten mellem Hells Angels og indvandrerbander.

Skyderiet skete kl. 21.45 lørdag, men først i dag lykkedes det politiet at finde gerningsstedet og har derfor holdt skudepisoden hemmelig.

Den 25-årige var med politiet ude i Kantorparken søndag for at rekonstruere, hvad der skete. Lørdag aften var han dybt chokeret over mordforsøget.

Den 25-årige kom kørende i sin Mercedes for at besøge en ven i Kantorparken, da han opdagede to mænd, som stod på lur. Den 25-årige følte sig i forvejen truet og var derfor ekstra opmærksom på omgivelserne.

- Han vidste godt, at han kunne være truet. Derfor reagerede han hurtigt, da han så de to stå og vente, siger Henrik Vedel.

Baghold
Den 25-årige trykkede speederen i bund på Mercedesen og blev skarpt forfulgt af de to unge i en BMW X5. Han kørte ned ad en brandvej, der endte blindt og måtte hoppe ud af bilen og flygte i løb.

- Så blev der skudt fem-seks skud efter ham og kuglerne fløj om ørerne på ham. Det var et rent lykketræf, at han ikke blev ramt. Tre projektiler gik ind i husmuren, siger Henrik Vedel.

Politiet er ikke i tvivl om, at den 25-årige var faldet i baghold, hvis han ikke havde opdaget de to mænd i mørket. Da han flygtede var de nødt til at skyde på 50-60 meters afstand og formentlig derfor blev han ikke ramt.

Flugtbil fundet
Der er ikke fundet patronhylstre på stedet, så politiet regner med, at der blev skudt med en revolver.

Gerningsmændene beskrives kun som af udenlandsk udseende og mellem 175 og 185 cm. høje. De flygtede i BMW´en, en firehjulstrækker, som politiet har fundet forladt. Den var stjålet.