Torsdag morgen blev den 25-årige Mesa Hodzic skudt, da politiet anholdt ham for at have skudt to politibetjente og en civil på Christiania sent onsdag aften. Den 25-årige døde natten til fredag. Nu vil politiet have ham obduceret.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som nu vil have den 25-årige obduceret for at komme til bunds i sagen.

Den 25-årige blev torsdag morgen anholdt og sigtet for at have skudt to politimænd og en civil. Den ene politimand blev skudt i hovedet på klos hold og er fortsat i kritisk tilstand. De to andre sårede er uden for livsfare.

DUP er fortsat i gang med at undersøge, præcis hvad der skete under anholdelsen af den 25-årige tidligt torsdag morgen i Kastrup. Og i forbindelse med denne undersøgelse har DUP altså anmodet om at få den 25-årige obduceret.

»Vi anmoder om at få den afdøde obduceret, fordi det giver os oplysninger om, hvordan han er ramt, og hvad den egentlige dødsårsag er,« siger Kirsten Dyrman til Ekstra Bladet.

Derudover undersøger DUP også, hvorvidt selve anholdelsen er håndteret korrekt og efter bogen i forhold til politiets brug af magt. I sidste ende vil en samlet redegørelse blive overleveret til Statsadvokaten.

DUP er kun inddraget i skyderiet i forbindelse med anholdelsen i Kastrup og ikke skyderiet sent onsdag aften på Christiania, da der ikke er noget, der tyder på, at politiet i den forbindelse har ramt nogen med de afgivne skud.

Man kan fra DUPS side endnu ikke sige noget om, hvilken kaliber eller hvor mange skud, den 25-årige blev ramt af, ligesom det fortsat er usikkert, hvor mange skud den 25-årige affyrede.

»Jeg ved det simpelthen ikke, men jeg har ligesom andre oplysninger fra grundlovsforhøret. Vi har endnu ikke overblik over vores egen undersøgelse. siger Kirsten Dyrman.

Der er dog ifølge hende fundet et patronhylster i Kastrup, som matcher den ammunition, der blev fundet på Christiania.

Den 25-årige mand blev torsdag in absentia sigtet for tre drabsforsøg. Natten til fredag klokken 01:42 blev den 25-årige mand erklæret død af de kvæstelser, han havde fået som følge af politiets skud i forbindelse med anholdelsen torsdag morgen.

Torsdag morgen ryddede christianitterne Pusher Street på Christiania som en direkte reaktion på hændelsen onsdag aften.