En 21-årig mand er blevet varetægtsfængslet for skud og 21 indbrud i det sydfynske. Natten til torsdag sendte han to salver fra et oversavet haglgevær ind gennem vinduet hos et vidne.

En 21-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have skudt med et oversavet jagtgevær under et forsøg på indbrud i Vester Skerninge på Fyn natten til torsdag.

Manden, der blev beskudt, var torsdag i stand til at udpege den 21-årige, oplyser Fyns Politi.

Den 21-årige har erkendt sig skyldig i ulovlig våbenbesiddelse og i at have skudt i forbindelse med indbrudsforsøget. Han erkendte desuden at stå bag 21 indbrud på Sydfyn og et indbrud på Kerteminde-egnen, hvor han stjal det benyttede våben, et haglgevær, som han efterfølgende afkortede.

Ved flere af indbruddene i privat hjem havde han udset sig ældre borgere, som han begik indbrud hos om natten. Under indbruddene afbrød strømmen til ofrenes huse.

Endelig indrømmede han at have skudt mod en parkeret personbil i Vester Skerninge for en måned siden, men understregede, at det skyldes, at våbenet gik af ved et uheld.

Per Stærbo, der er efterforskningsleder ved lokalpolitiet i Svendborg, oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at den 21-årige tyv ifølge eget udsagn er blevet presset af en gæld på op mod 100.000 kroner.

- Han forklarede i retten, at han havde begået indbruddene på grund af en gæld på mellem 50.000 og 100.000 kroner. Han er ude i et misbrug af en eller anden art. Det er en forklaring, vi ofte hører, siger Per Stærbo.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.