2. april forulykkede en båd med fire personer ved Stubbekøbing. Den ene afgik 7. april ved døden.

En 21-årig mand er afgået ved døden efter en bådulykke, der fandt sted ved Stubbekøbing på Falster 2. april.

Manden døde den 7. april. Det oplyser Danny Jørgensen, der er politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, onsdag til TV2 Øst på baggrund af de foreløbige undersøgelser.

- Der var ligsyn i går (tirsdag, red.), men det kunne ikke 100 procent klarlægge dødsårsagen, så nu skal han obduceres, siger politikommissæren til mediet.

I båden sad også en 21-årig kvinde, som var den afdødes kæreste. Desuden sad en kvinde på 53 år og en mand på 49 år fra Vordingborg i båden. De bliver ifølge TV2 Øst beskrevet som familie.

De tre andre kom ikke noget til.

Politikommissæren fortæller til TV2 Øst, at bådkæntringen var ren og skær uheld. Vejret var dårligere, end personerne i båden regnede med, og der var høje bølger.

Ulykken skete 2. april, og politiet fik en anmeldelse klokken 13.58.

Det var den 21-årige kvinde, som foretog opkaldet fra vandet, fortalte politikredsens vagthavende.

Den 21-årige kvinde lå i vandoverfladen sammen med kæresten, men havde umiddelbart mistet bådens to andre passagerer og den kæntrede speedbåd af syne.

Kvinden fik bagefter øje på de to andre, som ligesom hun selv og kæresten lå samlet.

Politiet rykkede ud med en stor redningshelikopter samt brandvæsen, læger og politibetjente.

Helikopteren fik først bjærget den 49-årige mand og 53-årige kvinde. Ingen af dem bar redningsvest.

Kort efter fik redningsfolk trukket den unge kvinde og hendes kæreste op af vandet.

Alle fire personer blev fløjet til Rigshospitalet i København. Da blev det vurderet, at den 21-årige mand var i kritisk tilstand.

Politiets vagtchef Michael Skræddergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortalte efter ulykken, at speedbåden blev ramt af høje bølger.

- Båden får motorproblemer og går i stå. Derefter drejer båden med siden mod bølgernes retning, og så kommer der to store bølger, der får den til at kæntre, sagde vagtchefen.

/ritzau/