Christiania har på et fællesmøde vedtaget at give politiet navnet på den person, de mistænker for at have begået et livsfarligt overfald på fristaden lørdag.

Manden er nu anholdt, siger drabschef Jens Møller til BT.

- Vi har anholdt en 20-årig person klokken 14:18 og sigtet ham for grov vold, siger Jens Møller.

Er han anholdt på baggrund af tippet fra Christiania?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Forholdet mellem politiet og Christiania har ikke altid været det bedste, men i en uhyggelig voldssag, der fandt sted i weekenden, har christianitterne valgt at hjælpe politiet.

Mandag besluttede fristadens beboere at give politiet navnet på den person, de mener står bag et tilsyneladende helt umotiveret overfald på en sagesløs 26-årige mand, som nu ligger i kunstig koma.

- Vi går ikke ind for mordforsøg og sagesløs vold. Det har vi altid været imod, og derfor har vi valgt at give politiet navnet, siger en kvindelig talsperson fra Christianias pressegruppe.
 
Hun ønsker ikke sit navn offentliggjort, men hendes identitet er redaktionen bekendt.

Overfaldet fandt sted lørdag aften i Pusherstreet på Christiania. En 26-årig østeuropæisk mand blev tævet så alvorligt med et bræt eller et stykke brænde, at han nu er i livsfare.

- Dem der har set det, siger, at gerningsmanden springer ud af mørket og begynder at tæve løs på den anden. Det var helt umotiveret og totalt sagesløst, siger talspersonen.

Efter overfaldet forsvandt den mistænkte fra stedet, men flere personer på Christiania var vidner til overfaldet, og så hvem han var. Ifølge talspersonen er den mistænkte kendt af flere på Christiania, men er ikke bosiddende på fristaden og er ikke en del af pushermiljøet. Søndag gav Christiania den mistænkte gerningsmand et ultimatum: Meld dig selv inden klokken 23 søndag, eller også gør vi det for dig.

Da han ikke selv havde meldt sig inden for fristen, valgte fristaden mandag at gå til politiet med navnet på den mistænkte.

Beslutningen blev taget på et hasteindkaldt fællesmøde om voldsepisoden, hvor alle christianitter var inviteret.

Jens Møller roser Christiania for den beslutning:

- Vi synes det er godt at Christiania giver os navnet på denne her person. Det tager vi imod med tak, siger Jens Møller, som understreger at Christiania plejer at være hjælpsomme i sager om drab og grov, umotiveret vold.

Offerets far har formelt identificeret offeret. Det drejer sig om en 26-årig østeuropæisk mand, som bor her i landet. Han er stadig i livsfare og ligger i kunstig koma.