Den 19-årige mand, der er sigtet for vold, efter en jævnaldrende mand døde på et diskotek natten til søndag, brød sammen under grundlovsforhøret i dag.

Da han roligt hentede sin vest i garderoben og forlod natklubben Celcius i indre København, var han helt uvidende om, at hans knytnæveslag førte til døden for den unge Kevin Jelstad.

Det forklarede den 19-årige studerende fra Ballerup, der i øjeblikket er beskyttet af navneforbud, i retten i dag. 

B.T.s reporter i retten, Birger A. Andersen, fortæller, at den sigtede ligner en helt almindelig ung mand med kort lyst hår og virker meget påvirket af sagen.

- Da han begyndte at afgive forklaring, brød han sammen og måtte have Kleenex, før han kunne fortsætte.

Den unge studerende fortalte i retten, at han følte sig truet af den nu afdøde Kevin Jelstad, der kaldte sig Kevin Mac på Facebook.

'Jeg plaffer dig'
Den sigtede ankom til diskoteket ved Rådhuspladsen omkring klokken 24, og efter to-tre timer henvendte Kevin Jelstad sig til ham. De to kendte ikke hinanden i forvejen.

Han havde 'skræmmende onde øjne' og sagde 'jeg plaffer dig' to gange, forklarede den voldssigtede i retten. 

Den 19-årige gik i panik og lukkede øjnene, hvorefter han slog ud efter Kevin Jelstad tre gange. Han mærkede, at han ramte den nu afdøde mand og fornemmede, at han faldt, men kendte ikke til skadernes omfang, da han forlod diskoteket.

Først næste dag blev han klar over, at den jævnaldrende døde af sine kvæstelser.

Den sigtede erklærede sig skyldig i straffelovens paragraf 244 om vold, der straffes med op til tre års fængsel. Han vil ikke vedkende sig vold med døden til følge.

SÅ DU EPISODEN PÅ DISKOTEK CELCIUS?
KONTAKT B.T. PÅ 1929@bt.dk ELLER PÅ 33757534.