En 18-årig kvinde fra Herning nåede at have sit kørekort i under et døgn, inden hun mistede det igen.

Den unge kvinde bestod fredag sin køreprøve, og kort efter midnat mistede hun det igen, da hun blev taget i at køre spirituskørsel.

»Jeg begriber det ikke,« siger Michael Schultze, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Herning, til BT.

Han forklarer, at hun blev stoppet af politiet under et rutinemæssigt tjek på Dronningens Boulevard i Herning. Her viste et pust i alkometeret, at hendes promille var over 1,5. Det vil sige, at den var et godt stykke over promillegrænsen på 0,5.

Klokken 00.13 natten til lørdag mistede hun derfor kørekortet igen.

»Det var en patrulje, der besluttede sig for at lave et eftersyn af bilen, og så fandt man ud af, at føreren af bilen var fuld,« siger Michael Schultze, der ikke ved, hvorfor patruljen besluttede sig for at stoppe bilen, som hun havde lånt.

»Jeg ved ikke, hvis bil det var, men det var i hvert fald ikke hendes egen,« siger han.

Politikommissæren ved dog godt, hvad han synes om den unge kvindes dømmekraft og måde at fejre sit splinternye kørekort på.

»Jeg synes simpelthen, at det er skræmmende, at et ungt menneske ikke tænker sig mere om. Man har lige fået et kørekort og har sat sig ind i samtlige regler i færdselsloven. Det er altså ikke særlig klogt eller intelligent,« lyder det fra ham.

En blodprøve skal nu vise kvindens nøjagtige alkoholpromille på tidspunktet. Hvis den er over 1,2, vil hun miste førerretten i mindst tre år.