Mandag blev 18-årige Sofie Bendine Martinsen på tragisk vis slået ihjel under et sammenstød med en lastbil i den sønderjyske by Vojens.

Hun sad i bilen med sin veninde, og de drejede af uvisse årsager ud foran den tonstunge bil. Veninden overlevede, men Sofie Bendine Martinsen døde af sine kvæstelser.

Ulykken har fået en række borgere i byen til at udtrykke deres utilfredshed med det T-kryds, hvor den frygtelige episode fandt sted. De mener, at krydset er livsfarligt, og de går derfor på gaden med fakler onsdag aften.

Initiativtagere til arrangementet er Charlotte Nielsen, Nicole Mortensen og Kevin Jensen.

Foto: Jens Anton Havskov Hansen
Vis mere

Sidstnævnte er ikke selv fra Vojens, men gik med, fordi han meget gerne vil have gjort ulykkeskrydset sikkert, fortæller Charlotte Nielsen til B.T.

»Det er rørende. Det er dejligt at se, at så mange vil bakke op,« siger hun, da fakkeloptoget når sin ende i det T-kryds mellem Østergade og Ribevej, hvor ulykken fandt sted.

Hun er sikker på, at optoget og opmærksomheden vil betyde, at der vil blive lavet en rundkørsel i stedet for krydset, så det kan blive mere sikkert at færdes der.

»Den står her ikke i morgen, den står her nok heller ikke om et år, men jeg er sikker på, den kommer,« siger hun.

Charlotte Nielsen
Charlotte Nielsen Foto: Jens Anton Havskov Hansen
Vis mere

Før fakkeloptoget gik i gang, holdt man et minuts stilhed til minde om Sofie Bendine Martinsen.

B.T.s journalist fortæller, at der var en afdæmpet og respektfuld stemning. Desuden kan han fortælle, at man havde delt folk op i mindre grupper af coronahensyn.

»Jeg har ikke noget had til den chauffør. Det er på ingen måde hans skyld, og han er også blevet frikendt for det hele. Men det bliver overvældende og hårdt at skulle gå med i fakkeloptoget,« sagde Ole Martinsen, den afdøde kvindes far, tidligere til B.T.

Her kan du se optoget nå til T-krydset:

Ifølge JydskeVestkysten har man i perioden fra 2016 og frem til 2020 registreret ni uheld ved krydset. Alle ni har været med materiel skade og ingen personskade indtil mandag.

Cirka 200 mennesker mødte op til fakkeloptoget ved Frøs Arena, der begyndte klokken 19.30.

B.T. gik med hele vejen, og lidt før klokken 21 nåede optoget sin afslutning. Flere af de deltagende efterlod blomster og lys ved ulykkesstedet.