18-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt sporløst for næsten to måneder siden, og det har fået hendes knuste familie til at forhøje dusøren til 200.000 kroner. Det har medført en række vrede kommentarer, forklarer hendes fætter nu.

»Husk venligst på, at vi allesammen vil opnå det samme. Har I negative kommentarer eller holdninger, så undlad venligst at ytre dem. Ja, det er umenneskeligt at der skal en dusør til. Men hvordan ville DU selv reagere, hvis det var sket for din mor, din far, din søster eller fætter?,« skriver Robin Witzner i Facebook-gruppen 'Eftersøgningen af Emilie Meng.'

Emilie Meng forsvandt 10 juli, da hun skiltes fra sine veninder ved Korsør Station omkring klokken fire om morgnen.

Siden har politiet afhørt vidner, lavet eftersøgninger og forsøgt at sikre spor. Også frivillige har ledt efter Emilie og delt løbesedler ud over hele landet. Men hun savnes stadig.

Hendes forsvinden fik familien til at samle ind til en dusør, og en anonym donor gav 60.000 til indsamlingen, så den endte på 100.000 kroner kort efter, hun forsvandt. Tirsdag har familien så forhøjet dusøren til 200.000 for at få Emilie hjem igen.

Men det har ført til, at nogle har skrevet på Facebook, at det ikke er en god idé at udlove en dusør ifølge Robin Witzner. Det har ikke været muligt for BT at se kommentarerne, så de må være blevet fjernet, men en enkelt skriver.

»Dusøren giver ingen mening, men livstegn ville.«

Han fortæller, at det er en dybt knust familie, der sidder tilbage og venter på, at Emilie skal komme hjem.

»Vi er en familie, der sidder tilbage. En familie der desperat forsøger at få en hverdag til at fungere. En familie der sidder tilbage med et savn, som intet kan erstatte.«

Derfor er udlovningen af dusøren en måde, hvorpå familien føler, den handler.

»Men vi har ikke opgivet håbet, og vi vil gøre, hvad end der står i vores magt i et forsøg på at få Emilie hjem, og hvis en dusør bare kan sende os et lille skridt den rigtige vej, så gør vi det uden at tøve. Så du er måske ikke enig i vores handlinger, men det er vores beslutning, og det bedes du/I respektere..,« skriver han.

Der har været mange teorier om Emilies forsvinden, men både politiet og familien har gjort det klart, at de ikke tror, det er sket frivilligt. Men de har ikke givet op, afslutter Robin Witzner.

»Tak til alle jer, der hver eneste dag stadig ikke har opgivet håbet.«