Den 18-årige pige, der er tiltalt for at have opdigtet en gruppevoldtægt, kom i tvivl om voldtægten, efter at flere havde skrevet til hende på Facebook, at hun løj.

Det kniber gevaldigt med hukommelsen hos den 18-årige pige, der i dag sidder på anklagebænken i retten i Kolding – tiltalt for falsk vidneforklaring om en gruppevoldtægt, der sendte tre drenge 14 måneder i fængsel.

- Det kan jeg ikke huske, har den tiltalte således gang på gang svaret på de spørgsmål, som anklager Birthe Wirenfeldt har stillet hende.

I 2008 sendte hendes anklage tre unge mænd i fængsel for en gruppevoldtægt på et toilet på Fredericia Banegård. Men de tre blev efter næsten 14 måneders fængsel frifundet og løsladt, da en lyd- og videooptagelse gennemhullede den 18-åriges troværdighed.

Nu er hun tiltalt for falsk forklaring, idet hun har påstået, at to af de tre drenge fastholdt hende, mens den tredje voldtog hende på håndvasken på banegårdstoilettet.

I marts 2010 fortalte den 18-årige i Landsretten, at de to ikke havde været inde på toilettet, mens samlejet fandt sted, men hun har i dag i retten fortalt, at hun ikke engang kan huske, at hun har været i landsretten.

Adspurgt, hvorfor hun ændrede sin forklaring, svarede hun:

- Jeg blev i tvivl. Lige efter det var sket, var der en masse, der skrev inde på Facebook. Det var mest piger, jeg ikke kender. De skrev, at det var synd for de drenge, for de kunne aldrig finde på sådan noget. Og så blev jeg i tvivl. Der var så mange, der havde skrevet til mig, og de havde alle sammen skrevet det samme. Jeg begyndte at tænke på, om de måske havde ret. Og at det måske var min egen skyld, at det var sket, fortalte hun lavmælt.

Det fik den 18-åriges forældre på tilhørerækkerne til at bryde sammen i gråd.

Ellers er det meget småt med svar fra den 18-årige, der i flere tilfælde ikke har svaret og holdt meget lange pauser uden at sige noget.

En time inde i retssagen blev den 18-årige da også overfuset med ukvemsord fra en gruppe unge indvandrerdrenge, der var mødt op i retten.

Derfor har den unge kvindes advokat også taget sin klient i forsvar:

- For det første har hun en særlig personlighedsstruktur. Og så er hun stærkt rystet over det, som hun har oplevet her. Det er ligesom om, hun genoplever, det der måtte være sket dengang. Der sker en genkendelse af noget, som er foregået engang, og dermed er det slemt for hende, sagde forsvarer Mogens Juhl.

Der forventes at falde dom i sagen i morgen. Anklagemyndigheden har forlangt den tiltalte idømt en behandlingsdom.