For øjnene af de øvrige unge på et behandlingshjem, anholdt Malmö Politi torsdag aften en kun 18-årig mand for det brutale overfald på to danske campister - og for sexovergreb mod kvinden.Hun blev voldtaget for øjnene af den hjælpeløse kæreste, der forinden var blevet bundet af fem brutale overfaldsmænd. Med anholdelsen af den 18-årige, der i forvejen er placeret på en institution for unge kriminelle, er politiet tilsyneladende også ganske tæt på at have indkredset de fire øvrige unge mænd, der tog del i det bestialske overfald.

Det danske par blev voldsomt mishandlet, da de natten til onsdag sov på en teltplads ved Klagshamn nær Malmø. Ved 01.30-tiden blev de overfaldet af fem unge mænd, der kom til stedet på knallert.

De unge danskere blev gennembanket, og til slut blev manden bundet fast, mens kvinden blev slæbt ud til ildsstedet, blev slået i hovedet med en sten og fik bukserne flået af, inden hun blev voldtaget af én af overfaldsmændene.

Det lykkedes på et tidspunkt kvinden at skubbe voldtægtsmanden væk fra sig, hvorefter hun løb ud til havet i nærheden og svømmede væk fra land. Efterforskningens leder, kommissær Thomas Albinsson fra Malmö Politi, oplyste torsdag eftermiddag, at politiet var i fuld gang med at forsøge at udpege de mulige gerningsmænd:

»Vi arbejder med flere konkrete navne, men det er endnu for tidligt at sige, om de kan være gerningsmændene,« sagde Thomas Albinsson til Ritzau. Senere på dagen blev mistanken mod én af de mistænkte dog så stærk, at han blev anholdt.

Thomas Albinsson har siden sagens start været optimistisk med opklaringen. Dels fordi overfaldsmændene efter hans opfattelse formenltig ikke var førstegangs-kriminelle, når de kunne finde på at begå en så grov forbrydelse - og dels fordi én af overfaldsmændene senere på natten forsøgte at bruge den danske kvindes spærrede kreditkort på en tankstation.

Kortet blev afvist og politiet tilkaldt - men da var manden stukket af. Samme aften, som den unge dansker blev tævet og tvunget til sex, blev yderligere to voldtægter anmeldt til politiet i Malmö, der i de seneste måneder har været udsat for en bølge af voldtægter.