Politiet slår nu fast, at den 17-årige pige, der i sidste uge anmeldte en engelsktalende sexkrænker i Sønderborg, bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven. Pigen brugte en peberspray til at skræmme manden væk.

Det skriver jv.dk.

I torsdags modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse fra den 17-årige pige, der fortalte, at hun var blevet udsat for et voldtægtsforsøg i Sønderborg. Ved byens kultur- og medborgerhus, Sønderborghus, mødte hun en engelsktalende mand, der ifølge den 17-åriges forklaring knappede hendes bukser op og forsøgte at få dem af.

Det lykkedes dog pigen at få manden til at forsvinde, fordi hun benyttede en peberspray mod ham. Men ifølge loven må privatpersoner ikke bruge peberspray:

»Det er ulovligt at besidde, bære og anvende det. Hun er ikke sigtet på nuværende tidspunkt. Men det er jo en strafbar handling, så det vil hun blive,« siger politikommissær Svend Erik Lassen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til jv.dk.

Politikommissæren tilføjer dog over for jv.dk, at det ikke er sigtelsen mod den 17-årige, som har højeste prioritet hos politiet. Foreløbig bruger Syd- og Sønderjyllands Politi dets kræfter på at finde den mand, der ifølge pigens anmeldelse har forsøgt at voldtage hende.

I samme ombæring påpeger Svend Erik Lassen at sigtelsen ikke nødvendigvis er lig med, at den 17-årige pige får en straf.

Andre læser også