Mens den 17-årige pige fra Kundby, der er tiltalt for forsøg på terror mod to skoler, sad fængslet på den sikrede ungdomsinstitution 'Grenen' i Grenaa, skrev hun på en fortælling, hun kaldte 'Vejen til Jihad'. Her ytrede hun blandt andet støtte til terroristen Omar el-Hussein og beskrev planer mod Sydskolen og Carolineskolen.

»Efter nogle uger på Grenen begyndte jeg at få drømme, der ændrede sig lidt. Jeg havde fået et stærkt bånd til en mand. Denne mand var Omar el Hussein,« lød det blandt andet i den fortælling, pigen skrev under sin varetægtsfængsling.

Hun blev tildelt en computer af politiet til privat brug, og da politiet senere ransagede samme computer, fandt de en mange sider lang fortælling, som den tiltalte pige selv havde kaldt 'Vejen til Jihad', og som hun havde underskrevet med sit fornavn og 'el-Hussein', efter Omar el-Hussein, som efternavn.

»Jeg ville besøge hans gravsted og besøge hans blok og bede for ham. Jeg havde aldrig mødt ham, men følte, jeg kendte ham personligt. Omar blev martyr, og derfor vil jeg gå i hans fodspor, og jeg opkalder jeg mig efter ham,« lød det også på siderne, som anklager Kristian Kirk Petersen læste højt op fra.

Anklagemyndigheden betegnede siderne som en form for dagbog, mens den 17-årige tiltalte pige i retten fortalte, at der var tale om en blanding mellem fiktion og virkelighed.

I notaterne fra fængslet står også, hvordan eleverne på Sydskolen havde gjort den 17-årige sur, fordi de havde sagt dårlige ting om islam - og det fik hende ifølge notaterne til at lede efter bombemanualer.

»Jeg var en terrorist i deres øjne, og det var de ikke bange for at sige. De svinede ikke kun mig til, men også islam. De skulle fandme ikke svine islam til, der gik græsen. Jeg blev enig med mig selv om, at det var nok. Der gik en dag eller to, da jeg fandt en Al Qaeda-bog med bombemanualer,«  skrev hun blandt andet.

Også planlægningen af, hvordan sprængstoffet TATP skulle fremstilles, er beskrevet nøje.

»Jeg læste den flere gange og fandt det nemmeste. TATP blev min favorit, jeg lærte opskriften i hovedet og tog bussen ind til Holbæk dagen efter, købte ingredienserne. Havde læst, det var en bad idea at gå i samme Matas, så derfor delte jeg indkøb op og øvede mig i svarene, hvis nogen spurgte, hvorfor jeg købte brintoverilte. Husker, jeg var nervøs i bussen, nu var det alvor, havde det som om, jeg sad med et færdigt produkt og var klar til at sprænge min første bombe,« skrev pigen også i fortællingen, som anklageren læste højt fra i Retten i Holbæk torsdag underafhøring af den 17-årige tiltalte pige.

På siderne skrevet i fængslet er et attentat på Carolineskolen også nævnt - en af de to skoler den 17-årige er tiltalt for at forsøge at bombe.

»Nogle dage før mit angreb var politiet kommet på grund af en bombetrussel, så det var umuligt at gennemføre, men jeg gav ikke op så let. Jeg havde læst, at jøder var onde og fandt hurtigt frem til Carolineskolen i København. Attentatet blev sat til den 8/2,« stod der i de notater, politiet fandt på den tiltalte piges computer.

»Det var fordi, jeg kedede mig så meget,« forklarede den 17-årige pige flere gange, når hun understregede, at der var tale om fiktion.

»Jeg pyntede jo bare så det. Størstedelen af ikke sandt. Der er ikke rigtig noget af den bog der, der er sandt,« forklarede pigen.

Kundby-sagen startede ved Retten i Holbæk onsdag den 19. april, hvor en 17-årig pige er tiltalt for at forsøge at bombe to skoler.

Anklagemyndigheden har tidligere fortalt, at man vil nedlægge påstand om en forvaringsdom, som er en af de hårdeste straffe herhjemme. I retten har forsvarsadvokat Mette Grith Stage erklæret, at pigen nægter sig skyldig i forsøg på terrorisme, men erkender sig skyldig i at have stukket en pædagog med et glasskår i maveregionen på institutionen Grenen i Grenaa.

Der er afsat syv retsdage til sagen, og der forventes dom i begyndelsen af maj.

Der har tidligere været nedlagt navneforbud i sagen, men det er senere blevet ophævet. Af hensyn til pigens unge alder har BT valgt ikke at nævne den tiltalte 17-årige pige ved navn.