17-årige AM brød i gråd i retten i Herning. Her erkender han, at det var ham, der sexkrænkede en 10-årig pige i et skovstykke ved Gullestrup udenfor Herning 19. november sidste år.  

- På vej hen mod legepladsen fik han pludselig en ide om, at han ville voldtage nogen. Det var lige meget hvem, det var. Det skulle bare være nogen. Han gik hen til pigerne (den 10-årige og hendes ni-årige legekammerat, red.), og fik dem til at gå med. 

Herefter indrømmer han at have tvunget den 10-årige til oralsex, idet den ni-årige stak af. Hvordan opstod den ide, ville anklageren vide. 

- Hjemme hos mig er alting forbudt. Alt er meget islamistisk hjemme hos min mor. Jeg ville væk derfra. Jeg havde tænkt tanken, at jeg skulle gøre noget forkert, så kommunen tænkte, at jeg skulle væk derfra. Det kunne ligeså godt have været et overfald eller tyveri. Jeg følte mig ekstremt presset på det tidspunkt, sagde han. 

Anklageren ville herefter have den tiltalte til at gå i detaljer om sex-overfaldet, hvor han erkender det meste, men stadig nægter at have gennemført fuldbyrdet samleje med pigen. Men her brød den tiltalte i gråd. 

- Undskyld, det kan jeg ikke. Det kan jeg bare ikke. Jeg har sagt jeg ikke kan forklare det og så er det sådan det er. Jeg har ikke lyst til at afgive forklaring, lød det bestemt fra AM, der i løbet af afhøringen blev mere og mere vred på anklageren, der insisterende spurgte mere ind til overgrebet.

Anklageren kræver at AM udvises af Danmark. Afhøringen af AM er slut for i dag, og retssagen fortsætter ved retten i Herning i morgen, hvor der forventes at falde dom.