Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Erik refner

En uheldig cyklist er indlagt, efter en 16-årig pige tog alvorligt fejl af bremse og speeder, da hun ville køre i sin venindes bil.

Mandag formiddag valgte en kun 16-årig pige at sætte sig bag rattet i sin venindes bil i Fredericia. Og det gik alt andet end godt. For hun tog alvorligt fejl af speeder og bremse i bilen, så i stedet for at stoppe ved en ubetinget vigepligt, ramte hun speederen, som fik bilen til hurtigt at fortsætte fremad med hvinende dæk og ind i en cyklist, der tilfældigvis kom forbi. 

Den 57-årige cyklist blev ramt i siden og slynget op på motorhjemlen af bilen, som pigen ikke formåede at få bremset. I stedet fik hun bilen til at dreje en hel omgang rundt og direkte ind i en husmuren på et trykkeri, fortæller Kent Midtgaard Hansen, der er vagthavende for Sydøstjyllands Politi til bt.dk.

Manden, der er fra lokalområdet, blev klemt mod facaden og har blandt andet fået alvorlige skader i hovedet. Han er nu indlagt til observation på Kolding Sygehus.

Mister herredømmet

Den 16-årige pige, der var på Burger King med nogle veninder, havde fået lov til at køre sin venindes bil, en Mazda 323, tilbage til handelsskolen, hvor de studerer. Skolen lå kun ganske kort væk på den anden side af vejen. Men da hun vil dreje til venstre ud på Snaremosevej i Fredericia går det helt galt.

- Hun mister herredømmet over bilen. I stedet for at bremse, giver hun speederen et kraftigt tryk, fortæller Kent Midtgaard Hansen og fortsætter:

- Hun skulle bare lige have lov til at prøve at køre, og det kunne hun ikke finde ud af. Det fik hun tydeligt vist.

I bilen sad også tre andre piger, blandt andet bilens ejer. Alle fire slap uskadt fra ulykken, men de var selvfølgelig chokerede. Manden, der er indlagt til observation for hjernerystelse, er også sluppet heldigt fra sammenstødet. 

- Det er en alvorlig sag, det her. Heldigvis med en lykkelig udgang, siger Kent Midtgaard Hansen.

Pigerne er blevet afhørt, og de skal afhøres igen senere. Den 16-årige pige står til at blive sigtet for at overtræde færdselsloven og for at overtræde den ubetingede vigepligt. Samtidig vil det også få konsekvenser for bilens ejer, at hun lånte bilen ud til en mindreårig uden kørekort.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.