Her bærer Jonathans kiste ud til rustvognen
Her bærer Jonathans kiste ud til rustvognen Foto: Uffe Weng

Politiet var til stede ved begravelsen af Jonathan V. Taboryski

Kisten med den 19-årige tømmerlærling Jonathan V. Taboryski, der for to uger siden blev bandekrigens seneste offer ved et skyderi på Høje Gladsaxe Torv, blev sænket i jorden på Gladsaxe Kirkegård torsdag.

Mellem 150 og 200 mennesker deltog ved begravelsen i kirken, hvor flaget udenfor var sat på halv på den sorte flagstang.

På kirkegården sang de mange pårørende salmen 'Dejlig er jorden' og den nærmeste familie havde gule roser i hænderne. Der blev også lagt breve og røde roser ned i graven. En ældre mand lagde tre røde roser i graven imens han tydeligt bevæget sagde:

- Den er til dig Jonathan, den er fra min kone, og den er fra mig.

taborysky begravelse

En flok unge drenge, som muligvis er en af de grupperinger, som Jonathan havde tilknytning til, blev stående i en ring rundt om graven, efter familien var gået, og lagde røde roser ned i graven.

Otte personer bar kisten ud af kirken, mens de mange gæster så på i tavshed. De græd og holdt om hinanden. En gruppe unge piger satte sig på et snedækket rækværk og stillede hinanden det spørgsmål, som hverken politiet eller andre endnu kan svare på:

- Det er så forfærdeligt. Hvorfor er der nogen, der har gjort det her? Det er så forfærdeligt.

Politiet var også til stede ved kirken. Tre uniformerede politibetjente holdt vagt uden for kirken og to politibiler holdt på kirkens parkeringsplads. To betjente i uniform var også set gå ind i kirken og i området cirkulerede flere politivogne på vejene omkring kirken. I alt 3-4 politibiler og 6-7 betjente var til stede.

Da kisten blev båret ind i rustvognen gik en ung kvinde helt tæt på kisten og sagde farvel. 


taborysky begravelse


 

Fredag aften den 11. januar blev Jonathan Taboryski skudt og dræbt foran slagteren på Høje Gladsaxe Torv. Han blev ramt af skud i skulderen, men blev også ramt i hovedet. Kuglen borede sig i gennem hovedet fra øre til øre. Angiveligt var interne konflikter mellem nogle af de mange grupperinger i området årsagen til drabet.

Jonathan har efterladt sig en familie, som er uforstående og mest af alt uvidende om det dobbeltliv, der førte til hans død:

- Det er da underligt at sidde og kigge på, at han har haft et liv ved siden af med et kriminelt netværk. Det er hårdt for sorgen. Alle, der skriver til os, skriver om den sjove, fjollede og hjælpsomme Jonathan. Han kendte mange mennesker og mødte dem positivt, siger moren Hanne Villumsen til Politiken.

Mandag d. 14. januar gik beboerne i Høje Gladsaxe i flammeoptog gennem bydelen for at demonstrere mod vold og skyderier. Mellem 400 og 600 havde samlet sig på Kirketorvet og sammen gik de langsomt gennem området med de almene boliger

Gerningsmændene til de blodige skyderi, der kostede Jonathan livet og sårede hans 21-årige kammerat, er endnu ikke fundet.

Københavns Vestegns Politi gik tirsdag ud med billeder af den hvide Ford Ka, som gerningsmændene brugte som flugtbil, og offentliggjorde samtidig billeder af en sort benzindunk, der blev vundet i det udbrændte vrag på Nøkkerosevej i Emdrup kort efter skuddrabet.

Der var tale om en ny hvid 3-dørs Ford Ka, årgang 2012 med registreringsnummer FC 37 922, som havde grønne flamme-klistermærker på fronten. Den blev stjålet fredag den 11. januar efter kl. 17.45 på Skovengen i Kokkedal.

Men offentliggørelsen har ikke givet noget gennembrud i sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.