Et tæskehold gik i tirsdags amok ved Ny Hollænderskolen på Frederiksberg, hvor de tog en dreng med fra 9. klasse og tæskede ham i en kælder et par gader væk. En skolekammerat viser hvor drengen fik tæsk.
Et tæskehold gik i tirsdags amok ved Ny Hollænderskolen på Frederiksberg, hvor de tog en dreng med fra 9. klasse og tæskede ham i en kælder et par gader væk. En skolekammerat viser hvor drengen fik tæsk. Foto: Nikolai Linares

Der udspillede sig et blodigt drama blandt nogle folkeskoleelever på højlys dag på Frederiksberg i tirsdags, hvor en blot 15-årig dreng blev tæsket til blods af jævnalderende gerningsmænd.

BT har talt med uafhængige drengegrupper fra Ny Hollænderskolen på Frederiksberg, hvor en 15-årig dreng fra 9. klasse blev gennembanket af jævnaldrende og maskerede gerningsmænd i et mørkt kælderlokale på Maglekildevej tæt på skolen.

Drengene, der går i klasse med offeret, fortæller, hvordan den 15-årige dreng blev opsøgt af otte maskerede drenge på skolen efter sidste time ved 14-tiden. Ifølge klassekammeraterne ville de have en alvorssnak med den 15-årige dreng, og de fik derfor overtalt ham til at følge med dem.

»De havde omringet skolen. De stod og ventede på vores klassekammerat ved skolens hovedindgang og ved bagindgangen. De virkede meget truende, og en af dem hev en kniv frem,« forklarer en af klassekammeraterne anonymt til BT.

Ifølge klassekammeraterne var det 15-årige offer ikke klar over, hvad der ventede ham, da de fik ham væk fra skolens grund. De tog ham med til et renovationskælder ved en boligblok få hundrede meter fra skolen. Her oplevede den 15-årige dreng et sandt mareridt, der nemt kunne have fået større konsekvenser, end det fik.

Klassekammeraterne forklarer, at en af gerningsmændene holdt offeret fast, mens de andre på skift slog ham flere gange i ansigtet med knyttede næver.

»Der var blod på væggen og en stor blodpøl på gulvet. Vi har fået af vide fra flere, at han blev smidt i containeren,« fortæller en klassekammerat og peger på en stor affaldscontainer, der står i lokalet, og hvor der er tydelige blodpletter fra hændelsen.

Det er uvist, hvem fra skolen der finder ham i containeren. Men klassekammeraterne fortæller, at han trods store skader i hovedet var ved bevidsthed, da han blev fundet.

Ifølge offerets klassekammerater var offeret så hårdt medtaget efter hændelsen. Udover øjet var blåt, var næsen brækket, tanden flækket og kæben slået af led.

Angiveligt skulle noget banalt kærestejalousi nytårsnat have udløst voldsepisoden. Offeret skulle have været sammen med en af gerningsmændenes kæreste, og det fik dem altså til at troppe op skolens område i tirsdags i fuld maskering.

Københavns Politi bekræfter episoden til BT.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.