En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.
En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Foto: Privatfoto

Opvæksten har tilsyneladende ikke været helt nem for den 15-årige pige fra en lille by i Nordvestsjælland, der torsdag er blevet varetægtsfængslet i fire uger - hvoraf de første tolv dage er i isolation - i en hemmeligholdt sag.

I et meget personligt indlæg på et socialt medie for omkring ni måneder siden skrev den unge pige blandt andet om, hvordan det er at blive fjernet hjemmefra, fordi ens mor eller far ikke længere er en mulighed, og i stedet blive anbragt på et opholdssted.

Som hun selv oplevede det, føltes det som om, der var 100.000 nye ting og mennesker, hun skulle forholde sig til. Blandt andet fordi der næsten hver dag mødte nye folk ind.

Det gjorde det svært for hende at huske navnene på dem alle, skriver hun. Selv efter syv måneder kunne hun ikke alle navnene.

»Pinligt,« skriver hun.

15-årig_tt

Medie: Sigtet for at billige terrorhandlinger

I dag bor den 15-årige pige ifølge egne opdateringer på de sociale medier igen hos sin mor. Der var i moderens hjem, at pigen onsdag eftermiddag blev anholdt af politiet.

Årsagen til anholdelsen har politiet ønsket at holde som en dyb hemmelighed. Derfor blev torsdagens grundlovsforhør på politiets begæring afviklet for dobbeltlukkede døre, så offentligheden end ikke må høre, hvad den 15-årige pige er sigtet for.

Ifølge TV 2 sigtes hun angiveligt for besiddelse af sprængstoffer, prøvesprængning af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger.

Det har dog ikke været muligt at få bekræftet.

Svært at skabe relationer

Hvorfor den unge pige tilsyneladende blev anbragt på et opholdssted, og hvor længe opholdet varede, skriver hun ikke noget om.

I indlægget skriver hun dog, at hun er sikker på, at størstedelen ville foretrække en plejefamilie, hvis folk vidste, hvordan hverdagen så ud på et opholdssted og i en plejefamilie.

»Når der er så mange nye mennesker hver dag, kan det godt være lidt svært at skabe relationer,« skriver hun og understreger, at man stadig har et behov for forældre i sit liv, selvom man er blevet fjernet hjemmefra.

INDONESIA-UNREST-PRISON-RELIGION-FILES

Men at finde en forældreerstatning på et opholdssted, hvor man skal dele med mange andre, er noget de færreste opnår, skriver hun.

Som hun oplevede det, kan man samtidig nemt komme til at se sig i spejlet og se sig selv som værende anderledes, når man bor på et bosted.

Hun slutter derefter indlægget af med at spørge, hvor mange der mon oplever det, hvis man har en familie omkring sig til at passe på én.

Konverterede til islam

Den unge pige har derudover på sociale medier via åbne profiler flere steder fortalt om sit nye syn på verden, efter hun blev muslim. Hun angiver selv, at hun konverterede til islam den 17. oktober i fjor.

For en måned siden forklarede hun som svar på et spørgsmål selv, hvorfor hun valgte at blive muslim.

'Jeg følte, det var det mest rigtige, jeg kunne gøre. Jeg fandt endelig meningen med livet,' skrev hun blandt andet og fortalte, at hun havde læst meget om islam og kunne relatere til det hele.

Efter det fire timer lange grundlovsforhør torsdag, blev den 15-årige pige varetægtsfængslet i fire uger frem til den 9. februar. Dommeren oplyste samtidig, at pigen skal sidde i isolation til og med 26. januar.

»Begrundelsen får I ikke at vide,« sagde dommer Anette Rahr Codam til Ritzau efter grundlovsforhøret.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.