En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.
En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Foto: Privatfoto

En 15-årige pige fra en lille by i Nordvestsjælland er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger - hvoraf de første tolv dage i isolation - i en dybt hemmeligholdt sag.

Pigen blev onsdag eftermiddag anholdt efter en omfattende politiaktion. Årsagen til anholdelsen har politiet ønsket at holde som en dyb hemmelighed.

Derfor blev torsdagens grundlovsforhør ved Retten i Holbæk på politiets begæring afviklet for dobbeltlukkede døre, så offentligheden end ikke må høre, hvad den 15-årige pige er sigtet for.

Ifølge TV 2 sigtes hun angiveligt for besiddelse af sprængstoffer, prøvesprængning af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger.

15-årig_tt

Efter grundlovsforhøret sent torsdag eftermiddag sluttede, oplyste dommeren, at den 15-årige pige er blevet varetægtsfængslet til den 9. fabruar.

Samtidig oplyste dommeren, at pigen i en særskilt kendelse skal i isolation til og med 26. januar.

»Begrundelsen får I ikke at vide,« sagde dommer Anette Rahr Codam til Ritzau efter det omkring fire timer lange grundlovsforhør.

vvv

Ingen forklaring på isolation

Anklager Peter Ahleson var heller ikke særlig meddelsom efter retsmødet. Han konstaterede blot, at retten havde fulgt anklagemyndighedens påstand.

Efter retsmødet ville han heller ikke komme ind på, hvorfor pigen skal sidde i isolation frem til den 26. januar.

På de sociale medier har den 15-årige pige ikke lagt skjul på, at hun støtter hellig krig, efter hun i oktober konverterede til islam.

For to måneder siden besvarede hun et spørgsmål fra en veninde, der havde spurgt, hvad jihad var. Her lød svaret fra den 15-årige pige: "Hellig krig skat"- efterfulgt af et hjerte.

Da veninden spurgte, om hun støtter jihad, lød det korte svar: "Ja."

Til veninden citerede hun også et engelskproget opslag, hvis danske oversættelse lyder: "Jihad er en del af min religion. Du må forstå, at enhver som kæmper på vegne af Allah vil blive tilgivet alle sine synder, når han dør og den første bloddråbe kommer frem".

For en måned siden forklarede den 15-årige også, hvorfor hun valgte at blive muslim:

"Fordi jeg havde læst meget om islam, og kunne relatere til det hele, og jeg følte, det var det mest rigtige jeg kunne gøre (hjerte) Jeg fandt endelig meningen med livet".

Det kan du læse mere om HER.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.