»Liv sov ind i nat. Min pige er væk.«

Sådan lød den. Sms'en fra Livs far, Nikolaj. Kortfattet. Præcis. Og dybt tragisk.

Nikolajs datter - den 14-årige pige, der i marts sidste år i en lejlighed på Østerbro i København fik en overdosis efter indtag af receptpligtig medicin og MDMA - døde natten til onsdag.

Liv blev dermed det andet dødsoffer fra den skæbnesvangre martsaften i 2018, hvor også den 14-årig dreng Marcus omkom.

Den kraftige overdosis, som Liv tog den aften, fik hendes unge hjerte til at stoppe. Og selv om ambulancepersonalet, der blev kaldt til lejligheden, fik det i gang igen, resulterede de mange minutter uden ilt til hjernen i en svær hjerneskade.

Den er hun siden blevet behandlet for på Vejlefjord Rehabilitering, der har speciale i patienter med svære hjerneskader.

Det var her, på Vejlefjord, at Liv natten mellem tirsdag og onsdag kl. 1.50 sov stille ind.

Nikolaj har ikke forældremyndighed over Liv og har derfor ikke haft fri adgang til at besøge sin datter på rehabiliteringscentret.

Liv besøgte til tider Nikolaj i hans lejlighed i København. Privatfoto.
Liv besøgte til tider Nikolaj i hans lejlighed i København. Privatfoto.
Vis mere

Tirsdag eftermiddag blev han dog ringet op af en læge fra Vejlefjord, som fortalte, at Liv var blevet så dårlig, at hun formentlig ikke havde lang tid igen.

Det havde hun heller ikke. Nikolaj skyndte sig sammen med sin kæreste af sted og nåede derover, inden den i dag 15-årige pige udåndede.

»Jeg fik lov til at se hende i 10 minutter. Det var rigtig hårdt. Det var min lille pige, der lå der. Men hun sagde 'far' til mig. Hun åbnede øjnene kort, inden hun lukkede dem igen og lavede en stor udånding. Jeg tror, hun ventede på mig,« siger Nikolaj.

Efter hændelsen i lejligheden på Østerbro lå Liv i lang tid i koma på Rigshospitalets Traumecenter, inden hun blev overflyttet til Hvidovre Hospital.

Herfra blev hun indskrevet på Vejlefjord Rehabilitering og viste i månederne efter fremskridt.

Liv var helt tydeligt hjerneskadet og ville aldrig blive den samme Liv fra før overdosissen. Fra før hjertestoppet. Fra før hjerneskaden.

Men hun begyndte at genkende Nikolaj, sin mor og mormor, når de besøgte hende.

Som følge af skaderne fik Liv indopereret en maskine, der skulle hjælpe kroppen med at optage den medicin, hun fik.

Flere gange afstødte Livs krop maskinen, og det var også årsagen til, at Liv før nytår blev overført og indlagt på Rigshospitalet.

Her forsøgte de endnu en gang at forene din livsnødvendige maskine med Livs krop. Men forgæves.

Uden maskinen blev situationen hurtigt forværret.

Og for få dage siden tog lægerne fra Vejlefjord - efter at have konfereret med læger fra Rigshospitalet - den svære beslutning og indstillede behandlingen.

Livs organer begyndte herefter at sætte ud et efter et, og halvanden time efter Nikolaj tog fra Vejlefjord natten til onsdag, slog Livs hjerte for sidste gang.

»Hun var heldigvis helt fredfyldt, da jeg var der sammen med hende, og jeg er bare glad for, at hun ikke skal lide længere,« siger Nikolaj til B.T.

Nikolaj har i lang tid kæmpet for forældremyndighed over Liv, og flere gange - som B.T. tidligere har beskrevet - har han forsøgt at råbe Københavns Kommune op, fordi han frygtede, at moren ikke kunne tage vare på deres datter.

Det var i moderens lejlighed på Østerbro, at Liv og Marcus kom så grueligt galt af sted.

Moderen blev i oktober 2018 dømt for ikke at hjælpe de to hjælpeløse teenagere den pågældende martsaften.

Hun afsoner lige nu en dom på to år.

Moderen var også til stede på Vejlefjord, da Liv døde.

B.T. har været i kontakt med Vejlefjord, men de kan af hensyn til Liv ikke kommentere sagen.