Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En 21-årig mand fra Faaborg har gennem mere end et år haft samleje med en blot 13-14 årig pige tre til fire gange ugentlig.

Flere gange på trods af hendes tilkendegivelser om, at hun ikke ville.

Det fremgår af et anklageskrift, som B.T. har fået aktindsigt i.

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har valgt ikke at rejse tiltale efter straffelovens paragraf 216, som omhandler voldtægt.

Den 21-årige er tiltalt for at have overtrådt straffelovens paragraf 222, som handler om samleje med barn under 15 år - under skærpende omstændigheder.

Strafferammen går op til otte års fængsel.

Udover hovedtiltalen blev pigen ifølge anklageskriftet udsat for anden fysisk vold i form af blandt andet slag i ansigtet, grove trusler, psykisk vold og stærkt kontrollerende adfærd og var på det nærmeste slave for den 21-årige, som havde samleje med den mindreårige pige i perioden fra september 2019 til oktober i fjor.

Det mener anklagemyndigheden ved Fyns Politi, der i denne uge kører sagen ved Retten i Svendborg mod manden, som står til årelang fængselsstraf og eventuel udvisning af Danmark med indrejseforbud, hvis han findes skyldig i tiltalen.

Ifølge tiltalen var den 21-årige så kontrollerende over for pigen, som er etnisk dansk, og som boede hos ham, at han forhindrede hende i at tage i skole.

Ligesom han – de gange hvor hun alligevel tog afsted til skolen – fik sine venner til at overvåge hende og kontrollere hendes mobiltelefon, så hendes 'kæreste' også ad den vej kunne kontrollere, hvordan hendes tilværelse skulle være.

Ifølge tiltalen afskar han pigen fra i det hele taget at have et socialt liv med andre. Det var ham, som besluttede, hvem hun måtte kommunikere med. Og under hvilke forhold.

Den 21-årige mand er også tiltalt for ulovlig tvang ved at have tvunget en person ind i en bil i Faaborg og derefter at have kørt afsted med ham over en strækning på fire-fem kilometer mod Dyreborg.

Her blev den unge mand beordret ud og derefter tildelt slag i hovedet. Og blev frarøvet sin mobiltelefon.

Tiltalen rummer ligeledes trusler på livet mod to andre unge mænd samt trusler mod endnu en person, som er vidne i retssagen.

Den 21-årige nægter sig skyldig.

Der forventes dom i nævningesagen ved Retten i Svendborg onsdag.

Andre læser også