Festkåde autonome og indvandrere måtte finde et andet sted at feste videre i nat, efter politiet lukkede en ulovlig piratfest i det centrale København.

Det blev en kort lørdagsfest for de omkring 250 unge mennesker, som i går aftes brød ind i den tomme Scala-bygning for at holde en såkaldt piratfest. En lille time efter Københavns Politi fik et tip om, at nogle var ved at bryde sig ind gennem en glasdør i bygningen, var løjerne stoppet, det skriver B.dk.

139 mennesker kan i dag vågne op med tømmermænd i form af en kort tur på politistationen og en sigtelse for ulovlig indtrængen. Det oplyser Erik Gøtje Larsen fra Københavns Politi. Omkring 100 unge mennesker forduftede, før politiet gik i gang med anholdelserne,

De unge, der bliver beskrevet som autonome og indvandrere, havde ellers 'festudstyret' i orden. Da politiet ankom blev de bombarderet med flasker og maling-bomber fra bygningen. Efter en halv times mindre tumult var bygningen dog ryddet, og de unges medbragte musikudstyr fjernet.

- Vi anholdt 139 personer, som blev sigtet for ulovlig indtrængen og kørt med på Bellahøj Politistation. Hver og en er nu løsladt, siger Erik Gøtje Larsen. Også den ene person, som har fået en sigtelse for vold mod politiet.

Enkelte af festdeltagerene blev efterfølgende behandlet for hundebid i forbindelse med anholdelserne.

Bygningen har stået tom siden januar 2010. Dengang gik ejendomsselskabet bag det engang populære center konkurs.