25 år efter at Sveriges statsminister Olof Palme blev slået ihjel efter et biografbesøg, jagter svensk politi stadig gerningsmanden.

Det fortalte efterforskningsleder Stig Edqvist ved et pressemøde i dag. Han har været chef for den såkaldte Palme-gruppe i svensk politi siden 1997 - den fjerde på posten.

Stig Edqvist fortalte, at svensk politi gennem årene har modtaget tilståelser fra 130 mennesker som alle havde forklarede at de havde myrdet statsministeren. Ingen af dem havde dog været troværdige.- Jeg har arbejdet med det her i 14 år - og det er klart, at det her været tungt i perioder, siger Stig Edqvist ifølge Dagens Nyheter.

Han håber, at det giver nogle tip, når de nu har inviteret pressen på besøg.

- Jeg er sikker på, at der kommer en del tips allerede i dag. Det plejer at være sådan efter et sådant møde, siger han.

Svensk politi har langt fra opgivet håbet om at finde den skyldige. Det fortæller forundersøgelsesleder Kerstin Skrap, der også var til stede.

- Når der absolut ikke er mere at arbejde med, så er vi ved vejs ende. Så skal undersøgelsen lægges ned. Men der er vi ikke endnu, sagde Kerstin Skrap.

Hun måtte dog indrømme, at de ikke havde snuden i et brandvarmt spor.

- Vi følger ingen varme spor lige nu. Det kan jeg vel i ærlighedens navn sige. Men der er nu heller ikke noget, der tyder på det modsatte, siger Kerstin Skrap til Dagens Nyheter.

Andre læser også